5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στις Κεχριές

0
Αισιόδοξα μηνύματα λαμβάνουμε απ΄την Πυροσβεστική σε ότι αφορά την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στις Κεχριές του δήμου Κορινθίων. Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα και τα επίγεια  μέσα και πλέον συνολικά επιχειρούν 79 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Από νωρίς βρέθηκε στην περιοχή της πυρκαγιάς ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής με κλιμάκιο της Π.Ε. Κορινθίας καθώς υπήρξε μεγάλη ανησυχία λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην πευκόφυτη περιοχή.

Νωρίτερα έγινε από την Πυροσβεστική εισήγηση ετοιμότητας για προληπτική εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης στην περιοχή, η οποία με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα και περισσότερο προληπτικά για να μην αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα τα παιδιά από τους καπνούς που έχουν σκεπάσει την περιοχή. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ξυλοκέριζας.

Πιο κοντά στο πύρινο μέτωπο βρέθηκε ένα στρατόπεδο όπου η φωτιά έφτασε μέχρι την περίφραξη, ωστόσο δεν την πέρασε και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναπτύχθηκαν εγκαίρως και την αντιμετώπισαν στο σημείο, πριν περάσει την περίφραξη και απειλήσει εγκαταστάσεις πυρομαχικών.

Η φωτιά εξελίσσεται στα νότια του οικισμού των Κεχριών που επίσης δεν απειλούνται και οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο είναι Β, Β/Α κατεύθυνσης εντάσεως 3-5 μποφόρ.

Στην ασφάλεια και την αναβάθμιση της περιοχής Διώρυγας Κορίνθου στοχεύει ο Παναγιώτης Νίκας

Previous article

Μνήμη καθηγητού Γιάννη Σειραδάκη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.