5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Βαγγέλης Καρατζάς στη σημαντική συνάντηση για τον αυτισμό με τον γ.γ. Αλληλεγύης

0

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κου Γεώργιου Σταμάτη, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με βασικό θέμα συζήτησης πως η πολιτεία μπορεί να βοηθήσει και να στηρίξει τις οικογένειες με άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Στη συνάντηση που διεξήχθη στα γραφεία του Υπουργείου Εργασίας, συμμετείχαν εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία καθώς και εξειδικευμένοι επιστήμονες και σύμβουλοι στον τομέα αυτό. Απ΄την Κορινθία, ο δραστήριος Σύλλογος ΦΑΣΜΑ έδωσε το παρών εκπροσωπούμενος απ΄τον Πρόεδρο του Βαγγέλη Καρατζά.

Μέσα σε δυόμιση ώρες περίπου που διήρκεσε η συνάντηση, συζητήθηκαν πολλά σοβαρά θέματα όπως:

Προσωπικός βοηθός ΑμεΑ, Covid-19 και αυτισμός, στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, δημιουργία ενός τουλάχιστον ΚΔΑΠ ΜΕΑ και ΚΔΗΦ σε κάθε πρωτεύουσα του Νομού, Δια βίου Μάθηση για ΑμεΑ, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμων, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον Αυτισμό, άνεργες μητέρες ΑμεΑ, Εκπαίδευση Σωμάτων Ασφαλείας για τον Αυτισμό.

Βεβαίως υπάρχουν και άλλα θέματα που πρέπει να συζητηθούν και να δρομολογηθούν, όμως κοινής παραδοχής ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση που γέμισε ικανοποίηση και ελπίδες τους ανθρώπους που χρόνια αγωνίζονται και διεκδικούν ίσα δικαιώματα για όλους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου για τα προβλήματα των αγροτών

Previous article

Έργα στην Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου / Την προσοχή των οδηγών εφιστά ο Αντιπεριφερειάρχης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.