1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Πρόταση για νέο Διοικητήριο Αστυνομίας στα Εξαμίλια. Τι γίνετε με το χώρο του πρώην στρατοπέδου Κορίνθου;

0
Τρία βασικά συμπεράσματα απορρέουν απ΄τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες μεταξύ του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστο Δήμα, την Βουλευτή Κορινθίας κα Μαριλένα Σούκουλη και τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο, όπως ο τελευταίος δήλωσε στην χθεσινή συνέντευξη τύπου.
  1. Θα ανανεωθεί ο χρόνος παραμονής των πενήντα (50) αστυνομικών που έχουν μετατεθεί για να ενισχύσουν το έργο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας.
  2. Μέσα στον Αύγουστο θα προσληφθούν περίπου 100 φύλακες, με σύμβαση ενός χρόνου και με διαδικασίες ΑΣΕΠ, για να ενισχύσουν επικουρικά την Αστυνομική δύναμη της Αστυνομίας στην Κορινθία. Με τη λήξη της σύμβασής του θα υπάρξει ανανέωση.
  3. Ενέργειες για την ανεύρεση νέου χώρου που θα στεγάσει το Διοικητήριο της Αστυνομίας, όπου απαιτείται χώρος περίπου 3.000 τ.μ.. Ο δήμαρχος δήλωσε πως θα προτείνει στο Δ.Σ. να χτιστεί το νέο Διοικητήριο στο δρόμο προς τα Εξαμίλια, εκεί που προβλεπόταν να γίνει το νέο κοιμητήριο. Εφόσον ο δήμος παραχωρήσει το οικόπεδο, σε δύο περίπου χρόνια θα μπορεί να ξεκινήσει η ανέγερση του κτιρίου.
Στο ερώτημα που έθεσε το sfedona.gr στον δήμαρχο Κορινθίων για αν υπάρχουν νεότερα στοιχεία σχετικά με τη χρήση του Στρατοπέδου Κορίνθου απ΄τις τοπικές αρχές ώστε να μεταφερθούν και να στεγαστούν εκεί διοικητικές υπηρεσίες αλλά και ενδεχομένως να αξιοποιηθεί ένα μέρος του με έργα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ο κος Νανόπουλος απάντησε πως προχωράει η μελέτη πολεοδόμησης του πρώην στρατοπέδου και σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις επί του θέματος. Τέλος επισήμανε πως αποτελεί άμεση προτεραιότητά του η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου στο Δήμο και σε συνέχεια η αξιοποίηση του.

Η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας ενώνει τη φωνή της με τους πολίτες που αντιδρούν για τις ανεμογεννήτριες στη Ζήρεια

Previous article

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου για τα προβλήματα των αγροτών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.