ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας για την προστασία των παράκτιων περιοχών στον Κορινθιακό και Αργοσαρωνικό κόλπο

0
Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα συμμετείχε στην εκδήλωση υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των τοπικών τμημάτων της διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών στις περιφερειακές ενότητες που βρέχονται από τον Κορινθιακό και Σαρωνικο κόλπο, και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΟΖΟΝ*.
Ο σκοπός του πρωτοκόλλου είναι η προστασία του των παράκτιων περιοχών στον Κορινθιακό και Αργοσαρωνικό κόλπο.
Στο χαιρετισμό της η κα Κόρκα συνεχάρη τους συμμετέχοντας για την εθελοντική προσφορά και την συνεχή καθαριότητα των ακτών της Πελοποννήσου. Επίσης δήλωσε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι συμπαραστάτης και αρωγός σε αυτή την προσπάθεια όπως και σε όλες τις ενέργειες που προφυλάσσουν το φυσικό μας πλούτο και το περιβάλλον.
  Λίγα λόγια για την *ΟΖΟΝ… Η ΟΖΟΝ είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2009 με φιλοδοξία να προάγει ιδέες και λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών με σεβασμό στο περιβάλλον. Η αρχική φιλοδοξία των ιδρυτών μετεξελίχθηκε σε πάθος για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού μας περιβάλλοντος καθώς αυτό αποτελεί προϋπόθεση για κάθε μορφή βιώσιμης ανάπτυξης. Σήμερα η ΟΖΟΝ πλαισιώνεται από ένα πλήθος επιστημόνων, εθελοντών και φίλων, οι οποίοι μοιράζονται το ίδιο όραμα και εργάζονται με όλες τους τις δυνάμεις για την επίτευξή του. Οι αξίες που διέπουν την ΟΖΟΝ είναι το πάθος για τη ζωή και το περιβάλλον, η αρμονική συνύπαρξη, η ανοιχτή επικοινωνία, η εμπιστοσύνη, η ομαδική δουλειά και  η δίψα για μάθηση. Οι  δράσεις της εστιάζουν: στην έρευνα για την ποσοτικοποίηση και ανάδειξη των προβλημάτων στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών στην ενεργοποίηση αρμόδιων κρατικών και τοπικών φορέων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση βιώσιμων λύσεων
Απώτερος στόχος όλων μας είναι να αφήσουμε μια κληρονομιά στα παιδιά μας, για την οποία θα είναι υπερήφανα και θα τα εμπνεύσει κι αυτά με τη σειρά τους να προσπαθήσουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο.

Καθαρισμός και καταγραφή των απορριμμάτων στην παραλία Καλάμια της Κορίνθου. Εθελοντές και στελέχη της ΟΖΟΝ συνεργάστηκαν με τους εθελοντές της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών από την Τοπική Διοίκηση Κορινθίας, οι οποίοι βοήθησαν ουσιαστικά τόσο στο έργο του καθαρισμού όσο και στην λεπτομερή καταγραφή των συλλεχθέντων απορριμμάτων.

Δείτε το εξαιρετικό αφιέρωμα στον Λάκη Γιαννιδάκη με αφορμή τα τρία χρόνια που έφυγε απ΄τη ζωή (video)

Previous article

Για πρώτη φορά ξεκίνησαν οι εκδρομές εν πλω στη Διώρυγα απ΄το λιμάνι της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.