1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Φυσικό Αέριο στην ατζέντα της συνάντησης Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

0

Συνάντηση υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμου Θωμά με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς συναντήθηκε σήμερα με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δηλαδή τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γ. Τρουπή, Αργολίδας Φ. Δαμούλο, Μεσσηνίας Ευ. Ξυγκώρο, Κορινθίας Παν. Πιτσάκη και Λακωνίας Γ. Παναρίτη.

Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων ζήτησαν από τον κ. Θωμά ενημέρωση για θέματα της αρμοδιότητάς του που αφορούν στην Περιφέρεια, όπως τον σχεδιασμό για την έλευση του φυσικού αερίου και τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων έργων ΑΠΕ στην Πελοπόννησο.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι η Πολιτεία θα δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη υποδομών φυσικού αερίου. «Το σημαντικό είναι οι τοπικές κοινωνίες να έχουν επιλογές και να μπορούν να διαλέξουν την καλύτερη λύση ανάλογα με τις ανάγκες τους». Επιβεβαίωσε ότι το ΥΠΕΝ στηρίζει τις προσπάθειες της Περιφέρειας  Πελοποννήσου  (που έχει προβλέψει 20 εκατ. ευρώ για τα έργα φυσικού αερίου), ώστε να τελειώσει μέχρι το Σεπτέμβριο τις διαδικασίες για να είναι έτοιμη η χρηματοδότηση από το τρέχον ΕΣΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) διατηρεί τη δυνατότητα να αναθεωρήσει το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύων για την περίοδο 2020-2024 (που αυτή τη στιγμή δεν περιλαμβάνει την Πελοπόννησο).

Ο κ. Θωμάς υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση προαπαιτούμενο για τη δημιουργία δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο είναι να δημιουργηθούν οι απαραίτητοι σταθμοί εξόδου από το Εθνικό Σύστημα Φυσικού Αερίου, κάτι που εξετάζει αυτή τη στιγμή ο Διαχειριστής του Συστήματος, ΔΕΣΦΑ. «Όλες τις ενέργειες  τα έργα που έγκειται στο κράτος να τις κάνει, θα τις κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο ίδιος ενημέρωσε τους επικεφαλής των Επιμελητηρίων για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των ΑΠΕ. Ειδικά για το θέμα του κορεσμού του δικτύου του Πελοποννήσου, ο κ. Θωμάς εκτίμησε ότι θα λυθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με την ολοκλήρωση της Γραμμής Μεταφοράς Υπερυψηλής Τάσης 400 kV Μεγαλόπολη-Πάτρα-Αχελώος.

 

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στo Ζευγολατιό Κορινθίας

Previous article

ΟΑΕΔ Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους, δύο voucher για διαμονή και ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.