1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ερώτηση της βουλευτή Φωτεινής Μπακαδήμα με αφορμή την καταγγελία ξυλοδαρμού διανομέα στην Κόρινθο

0

Στη Βουλή έφθασε το θέμα με την Καταγγελία ξυλοδαρμού διανομέα από τον πρώην εργοδότη του επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του.

Η Ερώτηση της βουλευτή Β Πειραιά και Γραμματέα της ΚΟ του ΜέΡΑ25 κας Φωτεινής Μπακαδήμα

Προς: τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

 

Θέμα: «Καταγγελία ξυλοδαρμού διανομέα από τον πρώην εργοδότη του επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του»

 

Σύμφωνα με την καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης που ήρθε στη δημοσιότητα, όταν διανομέας εργαζόμενος σε κατάστημα της Κορίνθου ζήτησε από τον εργοδότη του τα οφειλόμενα δεδουλευμένα εκείνος του επιτέθηκε και τον γρονθοκόπησε.

 

Όπως επί λέξει αναφέρει η καταγγελία: «Ο συνάδελφος διανομέας Παναγιώτης Κ. μας κατήγγειλε ότι στις 28/5, πήγε σε γνωστό ψητοπωλείο της Κορίνθου προκειμένου να πληρωθεί δεδουλευμένα που του οφειλόταν. Ο πρώην εργοδότης του όχι μόνο αρνήθηκε να τον πληρώσει αλλά τον έβαλε στο μαγαζί τον έπιασε από τον λαιμό, τον κόλλησε στο ψυγείο του καταστήματος και τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο. Στη συνέχεια βγήκε έξω από το μαγαζί τον έριξε στο πεζοδρόμιο και συνέχισε να τον χτυπάει με χέρια και πόδια στο πρόσωπο και στο σώμα!».

 

Κατόπιν όλων των παραπάνω και με δεδομένο πως το προαναφερθέν περιστατικό είναι ένα μόνο από μια σειρά παρόμοιων, όπου εργοδότες έχουν αντιδράσει βίαια απέναντι σε νυν ή πρώην εργαζόμενους τους γιατί οι δεύτεροι ζήτησαν να τους καταβληθούν οφειλόμενα δεδουλευμένα,

 

Ερωτάται ο κ Υπουργός:

  1. Ποιες πρωτοβουλίες θα λάβει ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά;
  2. Ποιες κινήσεις στήριξης των διανομέων ειδικά τώρα την περίοδο διαχείρισης του κορονοϊού θα γίνουν από το Υπουργείο;
  3. Ποια βήματα θωράκισης ενός κλάδου που και πριν την πανδημία είχε σοβαρά προβλήματα (χαμηλότατη αμοιβή, ανασφάλιστη εργασία, συντήρηση μηχανών με ίδιο κόστος του εργαζόμενου, μη καταβολή αδειών κι επιδομάτων αδείας, μη καταβολή υπερωριών και νυχτερινής απασχόλησης) θα γίνουν;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

 

        Φωτεινή Μπακαδήμα

Η δήθεν ανακοίνωση του Δήμου Κορινθίων για τα αδέσποτα

Previous article

Ν. Σταυρέλης: Κύριε Δήμαρχε δεν είμαστε υποτελείς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.