1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Μ. Σούκουλη: Επανέρχεται η διπλή μοριοδότηση εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες

0

Θετική έκβαση είχε το θέμα της διπλής μοριοδότησης των εκπαιδευτικών σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες της Επικράτειας και της Κορινθίας μας. Μετά από ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή η βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη από κοινού με την Βουλευτή Ιωαννίνων κα Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, τροποποιείται η συγκεκριμένη διάταξη και πλέον  δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ισότιμη πρόσβαση των μαθητών σε όλα τα σχολεία.

Ακολουθεί η δήλωση της κας Σούκουλη:

“Το άρθρο 42 στο προς ψήφιση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την διπλή μοριοδότηση εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της επικράτειας, αλλά και της Κορινθίας μας, αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη. Η εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί θεσμικό καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας.

Είμαι σίγουρη ότι με την συγκεκριμένη διάταξη θα επιλυθούν τα προβλήματα στελέχωσης των εν λόγω σχολικών μονάδων και οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν, όπως δικαιούνται, τις ευεργετικές ιδιότητες μιας ποιοτικής και ολοκληρωμένης διαδικασίας μάθησης.

Ευχαριστώ προσωπικά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, για την θετική της απόκριση στην Ερώτηση που υποβάλαμε από κοινού με την Βουλευτή Ιωαννίνων κα Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο”.

 

Γιώργος Δέδες: Αιτία πολέμου για την Πελοπόννησο η βίαιη απένταξή της από το φυσικό αέριο

Previous article

Η Νικολάκου ζητάει δυναμικές διεκδικήσεις και όχι απλές διατυπώσεις για την στήριξη των αγροτών

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.