1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΣυνεντεύξεις

Αθηνά Κόρκα: Η ανάδειξη του πολιτισμού και η τουριστική ανάπτυξη απαιτεί τη συνεργασία όλων των φορέων (video)

0

Η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα μίλησε αποκλειστικά στο sfedona.gr για το πλάνο της Περιφέρειας που έχει να κάνει με την προστασία και την ανάδειξη του πολιτιστικούς της πλούτου.

“Η Κόρινθος, η Κορινθία αλλά και όλη η Πελοπόννησος είναι πλούσια σε αρχαιολογικά μνημεία πάσης εποχής. Απ΄την αρχή της θητείας μας επιχειρήσαμε ώστε τα έργα που αφορούν τον πολιτισμό και έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτήσεις, να μεθοδευτούν, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των μελετών και να προχωρήσουν ώστε να υλοποιηθούν το συντομότερο”, αναφέρει η κα Κόρκα.

Ξεχωριστή αναφορά γίνεται απ΄την κα Κόρκα για τον Ισθμό της Κορίνθου που αποτελεί κορυφαίο αξιοθέατο όχι μόνο της Κορινθίας αλλά και όλης της Ελλάδας αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί όπως του αρμόζει. “Έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ απ΄την άνοιξη του 2019,  όμως πρέπει να ολοκληρώσουμε κάποιες μελέτες ώστε να προχωρήσει ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή του Ισθμού”, επισημαίνει η κα Κόρκα.

Επιπλέον η κα Κόρκα μας ενημέρωσε για την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να συμβάλλει στην ενίσχυση του Info Kiosk που λειτουργεί ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου στον Ισθμό, σε συνεργασία με τους Δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου.

Δείτε το βίντεο με ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε η κα Κόρκα στο sfedona.gr

«OLYMPIA» – Δράσεις ενσωμάτωσης και κοινωνικής ένταξης των προσφύγων, μέσω του αθλητισμού

Previous article

Ερωτηματικά για τον απρόσμενο θάνατο της 23χρονης απ΄την Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.