5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Άρση μέτρων: Το Σαββατοκύριακο η απόφαση για τα Δημοτικά και τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας για ΑμΕΑ

0
Στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων από την 1η Ιουνίου γέρνει η πλάστιγγα, παρόλο που σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB το 66,8% των πολιτών διαφωνεί. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και οι ανακοινώσεις θα γίνουν τη Δευτέρα. Όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή πως τα δημοτικά σχολεία θ’ ανοίξουν κανονικά την 1η Ιουνίου και θα ακολουθήσουν νηπιαγωγεία και παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) για ΑμΕΑ , Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με αναπηρία.  Αυτό δείχνουν προσώρας τα επιδημιολογικά δεδομένα, με την επιτροπή των ειδικών επί της υγείας να έχει την ίδια άποψη, καθώς ο καθηγητή Σωτήρης Τσιόδρας επανέλαβε και χθες πως τα παιδιά έχουν μικρότερες πιθανότητες σε σχέση με τους ενήλικες να νοσήσουν σοβαρά από τον ιό. Οι προδιαγραφές λειτουργίας των κέντρων για άτομα με ειδικές ανάγκες θα καθοριστούν αυτήν την εβδομάδα. «Δόθηκε προτεραιότητα στις ανοιχτές δομές για ΑμΕΑ με δεδομένο ότι η αποστέρησή τους έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα από υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, κοινωνικοποίησης και ο ενδεχόμενος προσωρινός εγκλεισμός επιδρά αρνητικά στην ψυχοσωματική υγεία τους», δήλωσε ακόμη ο κ. Χαρδαλιάς.
Όπως σχολίασε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας η κυβέρνηση πάντα λέει ότι ακούει τους ειδικούς και ήδη από την Τρίτη ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς ότι η επιτροπή θα εισηγηθεί για το άνοιγμα των δημοτικών, εκτός εάν στο μεταξύ φυσικά η επιδημιολογική εικόνα επιδεινωθεί δραματικά.
Ο κ. Πέτσας εξάλλου επικαλέστηκε την άποψη Τσιόδρα ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη την κοινωνικοποίηση.  «Είναι προς το καλό των μαθητών να ακολουθούν την κανονικότητα και η κανονικότητα για τους μαθητές είναι να πηγαίνουν στο σχολείο τους, γιατί αυτό συνεπάγεται θετικά πράγματα για την κοινωνικοποίησή τους και την ψυχική τους υγεία» είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά η εικόνα μέχρι στιγμής από το άνοιγμα των λυκείων και γυμνασίων είναι θετική.  

Τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα των αγροτών

Previous article

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στην Κόρινθο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.