1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρίστος Δήμας: Έρχεται νομοσχέδιο με υπέρ τριπλασιασμό των φορολογικών κινήτρων σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα

0

Η Ελλάδα αποκτά ελκυστικό περιβάλλον για ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις που θα επενδύσουν στην έρευνα και την καινοτομία

“Η ύφεση θα είναι πολύ μεγάλη όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας και σαν κυβέρνηση κάνουμε ότι περνάει απ΄το χέρι μας για να είναι παροδική και το 2021 να έχουμε όσο το δυνατό υψηλότερους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός κ. Χρίστος Δήμας στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο κ. Παύλο Τσίμα.

Ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πρωταρχικό στόχο να αυξήσει τις επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης, R&D που κάνουν οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες, αλλά επίσης να προσελκύσει επιπλέον εταιρείες να εγκαταστήσουν κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στη χώρα μας γιατί θεωρεί ότι αυτό θα δημιουργήσει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και σίγουρα θα βοηθήσει να επαναπατρίσουμε κάποιους απ΄τους νέους μας που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις όσο αφορά τα φορολογικά κίνητρα που δίνονταν για να επενδύσουν οι επιχειρήσεις σε τομείς της έρευνας και της ανάπτυξης

 

Φορολογικά κίνητρα

Ο κος Δήμας έδωσε την παρακάτω είδηση: “Το επόμενο διάστημα, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και σε συνεργασία και με το Υπουργείο Οικονομικών νομοθετούμε για τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες που επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη, να υπέρ τριπλασιάσουμε το ποσοστό υπέρ έκπτωσης δαπανών από το 30% που βρίσκεται σήμερα στο 100%”.

Σύμφωνα με τις μελέτες επιπτώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί, ο κ. Δήμας ανέφερε πως πέρα ότι θα έχουμε μια πιο ελκυστική και ανταγωνιστική οικονομία, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Καινοτομίας, όχι μόνο σε σχέση με τα περασμένα έτη, αλλά σε σχέση με άλλες χώρες”.

 

elevategreece.gov.gr : Το πρώτο μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων

Επιπλέον ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία θα φιλοξενεί όλες τις νεοφυείς επιχειρήσεις της Ελλάδας. Όπως ανέφερε, οι επιχειρήσεις θα “μπαίνουν” στη λίστα βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και εφόσον συμπεριληφθούν, θα υποστηρίζονται με φορολογικά και εργασιακά κίνητρα ή και βραβεία από τον ιδιωτικό τομέα. Πλέον, ότι κίνητρα θεσπίζει η κυβέρνηση, θα αφορούν τις εταιρείες που περιλαμβάνονται στο μητρώο, υπογράμμισε ο υφυπουργός.

 

Παραιτήθηκε ο Θανάσης Καραχρήστος

Previous article

Συνάντηση Νίκα- Τσιώτου για τον Πευκιά Ξυλοκάστρου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.