1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ολοκληρώθηκε το Διάγγελμα Μητσοτάκη: Αυτό είναι το κυβερνητικό σχέδιο για τον τουρισμό και την εργασία

0

Τα μέτρα για τη στήριξης της εργασίας, της οικονομίας και του τουρισμού, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης

Σήμερα το απόγευμα (Τετάρτη 20/05) και κοντά στις 18:00, πραγματοποιήθηκε το διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκης, το οποίο ετοιμαζόταν ύστερα από πολυήμερες διαβουλεύσεις και στο οποίο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στο κυβερνητικό σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας της εργασίας και του τουρισμού.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, το πρόγραμμα της μετάβασης «από την αβεβαιότητα του σήμερα στην ασφάλεια του αύριο» θα έχει συνολικό ύψος στα 24 δισ. και θα εδράζεται σε 3 πυλώνες:

1. Στήριξη εργασίας,

2. Μείωση φόρων

3. Τόνωση επιχειρηματικότητας.

Οι επιχειρήσεις που είδαν τον τζίρο τους να εξανεμίζεται και τώρα αντιμετωπίζουν χαμηλότερη ζήτηση θα μπορούν, έως τα τέλη Οκτωβρίου, να προσαρμόζουν ανάλογα και τον χρόνο εργασίας των υπαλλήλων τους.

Οι τελευταίοι, ωστόσο, αν χρειαστεί να δουλέψουν λιγότερο, θα εξακολουθήσουν να αμείβονται σχεδόν με τον ίδιο μισθό και με πλήρως καλυμμένες τις ασφαλιστικές τους εισφορές, καθώς το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς στην αμοιβή.

Όριο ασφαλείας θα παραμένει ο βασικός μισθός.

Παρατείνονται τα επιδόματα ανεργίας

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρατείνονται και όλα τα επιδόματα ανεργίας, ώστε κανείς να μη μείνει απροστάτευτος, ενώ για τους επόμενους 5 μήνες μειώνεται από το 24% στο 13% ο ΦΠΑ σε κάθε τύπου εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τατούλης: Ξεπέρασε κάθε όριο ο λαϊκισμός του …ξεχασιάρη κ. Νίκα

Previous article

“Τα πήρε” ο Τσιώτος με την άφαντη αντιπολίτευση (video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.