5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στην Κορινθία

0

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις -43.000- ευρώ

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας, οχτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών κλοπής, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας και του Κιάτου Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 30 ετών και ένας (1) 31χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία αλλά και ευρήματα, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του έτους 2019, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, στη Νεμέα, στο Κιάτο καθώς και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορίνθιων και Νεμέας Κορινθίας, είχαν διαπράξει συνολικά έξι (6) κλοπές και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών σε οικίες – επιχειρήσεις καθώς και δύο (2) κλοπές οχημάτων, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά και γεωργικά εργαλεία, κ.ά., η συνολική αξία των οποίων, ξεπερνά τις -43.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

 

Στο info kiosk του Ισθμού για θέματα που αφορούν τον τουρισμό στην Κορινθία

Previous article

Το μεγάλο στοίχημα του Δήμου Κορινθίων για το φετινό καλοκαίρι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.