5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αίτημα για βαθμολογικό κέντρο στην Κόρινθο

0

Η Α΄ΕΛΜΕ Κορινθίας ζητάει απ΄το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει για τον ορισμό της Κορίνθου ως Βαθμολογικού κέντρου  για τη βαθμολόγηση των γραπτών δοκιμίων των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις των  Γενικών  και Επαγγελματικών  Λυκείων  έτους 2020.

Οι λόγοι που καθιστούν αναγκαία αυτή την απόφαση, είναι οι παρακάτω:

Αρχικά, η ανάγκη αποσυμφόρησης του βαθμολογικού κέντρου της Τρίπολης, η  υποχρεωτική τήρηση των αποστάσεων, ο φόβος του συγχρωτισμού, η υγειονομική προστασία, η δυσκολία   μαζικής  μετακίνησης με Ι.Χ. αλλά και με μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και το γεγονός ότι ο κλάδος είναι βεβαρημένος ηλικιακά.

Επιπλέον, είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί ο ωφέλιμος χρόνος βαθμολόγησης, αφού δε θα καταναλώνεται χρόνος για μετακίνηση και θα υπάρχει ηρεμία στην βαθμολόγηση των γραπτών, καθώς  οι εκπαιδευτικοί θα είναι απαλλαγμένοι από  το ψυχολογικό φορτίο, αφού θα βρίσκονται  κοντά στο σπίτι τους.

Τέλος η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας, εκτιμά  ότι είναι και ένα δίκαιο αίτημα, δεδομένου ότι η Κορινθία είναι η πολυπληθέστερη περιοχή σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης της Πελοποννήσου.

 

Συναντήσεις Σούκουλη με εργαζόμενους στην καθαριότητα και στο “Βοήθεια στο σπίτι” σε Δήμους της Κορινθίας

Previous article

Σε κλίμα οδύνης και οργής η κηδεία του 15χρονου – Ραγίζουν καρδιές τα μηνύματα στο διαδίκτυο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.