1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Προτάσεις του Επ. Κατσούλα για τα έργα στην εσωτερική Μαρίνα Ξυλοκάστρου

0

Προτάσεις Επαμεινώνδα Κατσούλα προς την Δημοτική Αρχή κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30/04/2020  (προ ημερησίας διατάξεως)

 

ΠΡΟΤΑΣΗ 1 : Ανακατασκευή με σωστές διαστάσεις της σκηνής του ανοικτού θεάτρου “Βασίλης Γεωργιάδης”.

Στην εσωτερική μαρίνα Ξυλοκάστρου εκτελείται έργο απόσυρσης του υλικού με το οποίο είχε μπαζωθεί ένα τμήμα της για τη δημιουργία γηπέδου beach-volley.

Το έργο θα επαναφέρει την εσωτερική μαρίνα στην πλήρη λειτουργία της, αφού θα ελευθερωθούν θέσεις πρόσδεσης μικρών σκαφών, σύμφωνα με τον σκοπό της κατασκευής της και της χρηστικότητας της.

Από την έναρξη της λειτουργίας του ανοιχτού θεάτρου “Βασίλης Γεωργιάδης”, διαπιστώθηκε ότι η “σκηνή” του, υπολείπεται σε διαστάσεις, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η κίνηση των ηθοποιών στις παραστάσεις και να περιορίζεται η ανάπτυξη των σκηνικών.

Προτείνω λοιπόν, με την ευκαιρία των εργασιών στο συγκεκριμένο χώρο, να εκπονηθεί μελέτη επέκτασης περιφερειακά της σκηνής του θεάτρου και ανακατασκευής της στις σωστές διαστάσεις, ώστε να γίνει περισσότερο λειτουργική και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των θεατρικών παραστάσεων που δίδονται τους καλοκαιρινούς μήνες εκεί.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ 2 : Έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου χωρίς παρατάσεις

Επισημαίνω ότι εργασίες απόσυρσης του των υλικών έχουν διακοπεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πληροφορήθηκα ότι τα μηχανήματα και οι χειριστές τους απασχολούνται σε άλλο έργο που έπρεπε να εκτελεστεί.

Η εικόνα όμως του ημιτελούς έργου είναι άσχημη με χώματα χυμένα και παρατημένα στους χώρους του θεάτρου και πέριξ αυτού. Επίσης θεωρώ πολύ πιθανό να έρθει στο Δ.Σ. αίτημα παράτασης εκτέλεσης του έργου, ως συνήθως, με όσα αυτή συνεπάγεται.

Προτείνω τα έργα να εκτελούνται με μία σειρά, να αποπερατώνονται εγκαίρως, στα χρονικά περιθώρια της προκήρυξης τους και να μην παραμένουν ημιτελή. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να ιεραρχήσει προτεραιότητες και να απαιτεί συνέπεια στην εκτέλεση των έργων.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στις προτάσεις μας.

 

Επαμεινώνδας Κατσούλας

Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “ΕΝΕΡΓΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ”

Τηλεδιάσκεψη Σταματόπουλου – Κεραμέως – ΚΕΔΕ για το άνοιγμα των σχολείων

Previous article

Μεγάλο έργο ασφαλτόστρωσης στην Κορινθία αξίας 1 εκ. ευρώ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.