1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκινά η χορήγηση επιχειρηματικών δανείων έως 25% του τζίρου – Οι προϋποθέσεις

0

Όπως αποκαλύπτει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η «Καθημερινή» και επιβεβαίωσε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, το κράτος θα εγγυάται το 80% του δανείου το οποίο δεν θα πρέπει να ξεπερνάει το διπλάσιο του μισθολογικού κόστους της επιχείρησης ή το 25% του τζίρου.

Οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να επισκεφτούν τα τραπεζικά ιδρύματα από τη Δευτέρα και να ζητήσουν να τους χορηγηθεί δάνειο. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, προϋπόθεση και για την χορήγηση δανείων είναι η διατήρηση από τις επιχειρήσεις των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Το εν λόγω τραπεζικό προϊόν θα μπορούν να λάβουν οι επιχειρήσεις που είναι ενήμερες τραπεζικά, δηλαδή όσες πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους έως το τέλος του 2019. Επίσης, δικαίωμα δανειοδότησης θα έχουν και οι επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, μια επιχείρηση με τελευταίο ετήσιο τζίρο 100.000 ευρώ που θέλει να πάρει δάνειο 25.000, το 80% από αυτά τα 25.000 είναι εγγυημένο από το υπουργείο ανάπτυξης.

Γεωργιάδης προς τράπεζες: Αν χρειαστεί θα ψηφίσω νόμο

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν αίτηση σε όποια τράπεζα θέλουν και πως ο έχει δοθεί εντολή στις τράπεζες να δίνουν εύκολα τα δάνεια.

Εξήγησε επίσης, πως η Τράπεζα της Ελλάδος με απόφασή της, «πήρε πάνω της» το συγκεκριμένο τραπεζικό προϊόν ώστε οι τράπεζες να έχουν μηδενικό ρίσκο. «Όταν ξεκινήσει το πρόγραμμα θα παρακολουθώ τις τράπεζες και την ταχύτητα που εγκρίνουν τα δάνεια. Εάν χρειαστεί να ψηφίσω νόμο για να τα δίνουν αυθημερόν θα το κάνω», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Αντιδρά στο νομοσχέδιο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας

Previous article

Μπέττυ Χαρλαύτη : Θα ήταν ευτύχημα να υπήρχε ο “Μίκης” της επόμενης γενιάς (video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.