1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αντιδρά στο νομοσχέδιο ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας

0

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την επικείμενη κατάθεση για ψήφιση του νομοσχεδίου:

      Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παρά τις αντιδράσεις των Συλλόγων και της ΔΟΕ  προχωρά ακάθεκτη στην κατάθεση του νομοσχεδίου προς  ψήφιση.

Επέλεξε να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες εν μέσω πανδημίας  καταλύοντας το δημοκρατικό διάλογο με τους δημοκρατικά εκλεγμένους  εκπροσώπους των εκπαιδευτικών.

Δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει χρήση των εργαλείων της Πληροφορικής , που τόσο πολύ ¨διαφημίζει¨ (εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τηλεδιασκέψεις) και να προβεί έστω σε τηλεδιάσκεψη με τα Δ.Σ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ .Μια τέτοια επικοινωνία μάλλον θα της ήταν δυσάρεστη.

 

Το άρθρο 49  σχετικά με ρυθμίσεις  λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  έκρυβε μια δυσάρεστη και απρόσμενη έκπληξη για όλους μας, καθώς αυτή η πληροφορία δεν είχε διαρρεύσει στον τύπο το προηγούμενο διάστημα… ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ 24 ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ με δυνατότητα προσαύξησης 10%… ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 16 ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΤΑΘΕΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΩ ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ  ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20. Εν μέσω πανδημίας που ήρθε για να μείνει και την επόμενη σχολική χρονιά, όπως λένε οι ειδικοί, αντί να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις…ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ!!! Θα γίνουν έτσι πολλές μετακινήσεις μαθητών σε όμορα σχολεία  και θα μειωθούν και θέσεις εκπαιδευτικών..

  Η εισαγωγή του μαθήματος των Αγγλικών με Καθηγητή Αγγλικής Γλώσσας  ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ .ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΤΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟ.

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

 ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

 

 Να καταθέσει αντ΄αυτού νομοσχέδιο για:

 ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ

 ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ(ΑΜΕΑ)

  ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ.

 

Η Πρόεδρος

Ζερβού Ελένη

ΙΝΚΑ Κορινθίας: “Αλλάξτε το άθλιο καθεστώς των συμβάσεων για τις σχολικές καθαρίστριες”

Previous article

Ξεκινά η χορήγηση επιχειρηματικών δανείων έως 25% του τζίρου – Οι προϋποθέσεις

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.