1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Λύση εξπρές από Περιφέρεια για τις άπορες οικογένειες σε Κορινθία και Αρκαδία

0

Τον τρόπο για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της διανομής της βοήθειας, εν όψει του Πάσχα, στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ στις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας, συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην τηλεδιάσκεψη που είχε, με τους αντιπεριφερειάρχες, Χρήστο Λαμπρόπουλο και Τάσο Γκιολή αντίστοιχα, καθώς και με τους δημάρχους των δύο εν λόγω Περιφερειακών Ενοτήτων.

“Καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα” σημείωσε ο Π. Νίκας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τελικά η βοήθεια θα φθάσει στους ωφελούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά τις Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας όπου η διανομή της βοήθειας του προγράμματος ΤΕΒΑ γινόταν από τους δήμους, ο σχετικός διαγωνισμός δεν τελεσφόρησε, με συνέπεια να δημιουργηθεί κίνδυνος ως προς την υποστήριξη των ασθενών οικονομικά οικογενειών, εν όψει του Πάσχα.

Η λύση που εξετάστηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για τους ωφελούμενους στις δύο πιο πάνω Περιφερειακές Ενότητες είναι η εξής:

Η Περιφέρεια, θα επιχειρήσει στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας να διαθέτει προπληρωμένες κάρτες από 100 έως 150 ευρώ ανά οικογένεια, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της, μόνο για την αγορά τροφίμων.

Το μέτρο αυτό αφορά, αφ’ενός τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ και συγκεκριμένα 1.622 οικογένειες στην Αρκαδία (διατιθέμενη πίστωση 161.621 ευρώ) και 3.042 οικογένειες στην Κορινθία (διατιθέμενη πίστωση 307.496 ευρώ), και αφ’ετέρου 410 συνολικά οικογένειες στους δύο νομούς, στις οποίες η πανδημία του κορονοϊού δημιούργησε οξύτατο πρόβλημα επιβίωσης (210 οικογένειες στην Αρκαδία, με διατιθέμενη πίστωση 32.000 ευρώ και 300 στην Κορινθία με διατιθέμενη πίστωση 45.500 ευρώ).

Ανοιχτά τα Super Market Κυριακή των Βαϊων – Το ωράριο της Μ. Εβδομάδας

Previous article

Γιάννης Ροτζιώκος: Διανύουμε τον αιώνα των ιών και της κατάθλιψης (video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.