ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτά τα Super Market Κυριακή των Βαϊων – Το ωράριο της Μ. Εβδομάδας

0

Από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ θα είναι ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων την Κυριακή των Βαΐων. Η απόφαση αυτή έρχεται από τον Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3377/2005 «Αρχές και Κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς – Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης» (Α’ 202).

Σύμφωνα με αυτή τη διάταξη, το ωράριο για τις καθημερινές ημέρες ορίζεται μέχρι τις 9:00 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την απόφαση και η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Γ. Ψυχογιός: Η ΝΔ εγκαταλείπει και απαξιώνει τα ΕΛΤΑ Κορινθίας

Previous article

Λύση εξπρές από Περιφέρεια για τις άπορες οικογένειες σε Κορινθία και Αρκαδία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.