ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτά τα Super Market Κυριακή των Βαϊων – Το ωράριο της Μ. Εβδομάδας

0

Από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ θα είναι ανοικτά τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων την Κυριακή των Βαΐων. Η απόφαση αυτή έρχεται από τον Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και δημοσιεύθηκε την Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, δηλαδή από τη Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3377/2005 «Αρχές και Κανόνες για την εξυγίανση της λειτουργίας και την ανάπτυξη βασικών τομέων του εμπορίου και της αγοράς – Θέματα Υπουργείου Ανάπτυξης» (Α’ 202).

Σύμφωνα με αυτή τη διάταξη, το ωράριο για τις καθημερινές ημέρες ορίζεται μέχρι τις 9:00 το βράδυ και το Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 8:00 το βράδυ.

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη, εφόσον κριθεί αναγκαίο λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την απόφαση και η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Γ. Ψυχογιός: Η ΝΔ εγκαταλείπει και απαξιώνει τα ΕΛΤΑ Κορινθίας

Previous article

Λύση εξπρές από Περιφέρεια για τις άπορες οικογένειες σε Κορινθία και Αρκαδία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.