1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Νίκος Σταυρέλης: Αργοπορία στη λήψη μέτρων κατά του Κορωνοϊού

0

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κορινθίων ψήφισε χθες δια περιφοράς την τροποποίηση του προϋπολογισμού και ενέκρινε αναγκαίες πιστώσεις με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη μετάδοση του κορονοϊού.

Η παράταξη “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” με επικεφαλής τον κ. Σταυρέλη έδωσε θετική ψήφο για την έγκριση των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής ωστόσο επισήμανε την καθυστέρηση εκ μέρους του Δήμου της λήψης των αναγκαίων μέτρων.

Ο κος Σταυρέλης αναφέρθηκε εκτενώς στα παρακάτω απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δημοτών απ΄τον covid-19, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά πως δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση αλλά για έργα:

-Την απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων στις δημοτικές ενότητες και κοινότητες και κυρίως εκεί που προσέρχονται περισσότεροι υπάλληλοι και πολίτες (Περιγιάλι, Σοφικό, Χιλιομόδι, Αθίκια, Γαλατάκι). Δήμος δεν είναι μόνο η Κόρινθος. (Δεν έχει γίνει ακόμα).
– Την απολύμανση όλων των δημοτικών αυτοκινήτων και οχημάτων (απορριμματοφόρα, σάρωθρα, φορτωτές, κλπ). (Έγινε μόλις χθες). Δεν αρκεί. Πρέπει να γίνεται σε τακτά διαστήματα.
-Την απολύμανση της δομής φιλοξενίας μεταναστών (δεν έχει γίνει ακόμα).
-Την απολύμανση όλων των κάδων απορριμμάτων (μπλε και πράσινοι). (Δεν έχει γίνει ακόμα).
-Την απολύμανση των χώρων υγιεινής των σχολείων, όπου εργάζονται ακόμα οι διευθυντές & υποδιευθυντές των σχολείων, σε πρώτη φάση και στη συνέχεια όλων των κτιριακών συγκροτημάτων (δεν έχει γίνει ακόμα).
-Την απολύμανση των ευαίσθητων κοινόχρηστων χώρων και φρεατίων όμβριων υδάτων.
-Την απολύμανση των χώρων άθλησης και πολιτισμού και όλων των χώρων εποπτείας του ΚΕΠΑΠ, του Κέντρου Κοινωνικής Πολιτικής και της ΔΕΥΑΚ (δεν έχει γίνει ακόμα).
-Την προμήθεια ειδικών στολών για το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας (δεν έχει γίνει ακόμα).
-Την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων στα συνεργεία (μάσκες, γάντια, κλπ) και των καθαριστριών των κτιρίων του Δήμου και των σχολείων. (Μάσκες δόθηκαν μόλις σήμερα από δωρεά ιδιωτικής επιχείρησης).
-Την προμήθεια αντισηπτικών για όλο το προσωπικό και κυρίως τα συνεργεία του Δήμου.
-Η παράταξή μας πρότεινε μέτρα στις 15 Μάρτη, τα οποία στη μεγάλη τους πλειοψηφία έγιναν ήδη νόμος με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης.
Συνεχίζουμε να στηρίζουμε αλλά παράλληλα να πιέζουμε τη Δημοτική Αρχή για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων και κυρίως την υλοποίησή τους για την προστασία της υγείας των Κορινθίων πολιτών.
Προτάσεις και πίεση για εφαρμογή.
Δεν είναι η ώρα της αντιπολίτευσης.

Ευχάριστα τα νέα: Μόλις 20 κρούσματα ανακοίνωσε ο Τσιόδρας

Previous article

Κοντά στους επιχειρηματίες που “αντιστέκονται” στον κορωνοϊό ο Τάσος Γκιολής

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.