4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τι να προσέχουμε όταν αγοράζουμε μάσκες προσώπου για προστασία

0
Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ενημερώνει το κοινό για την Πώληση υφασμάτινων μασκών πολλαπλής χρήσης από διάφορα καταστήματα.
Στα πλαίσια της πανδημίας  του κορωναϊού που αντιμετωπίζουμε,  δημιουργείται στον κάθε Καταναλωτή ανάγκη για μέσα προστασίας.
Ένα από τα θεωρούμενα ως βασικά μέσα προστασίας είναι η μάσκα.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμόδιων ιατρών, όντως υπάρχουν περιπτώσεις που η χρήση μάσκας είναι χρήσιμη.
 Τις τελευταίες μέρες παρουσιάστηκε το φαινόμενο να πωλούνται ή να μοιράζονται μέσω περιοδικών υφασμάτινες μάσκες Πολλαπλών Χρήσεων Προστασίας Προσώπου  από διάφορα καταστήματα, ακόμα και περίπτερα.
Συστήνουμε προς τους καταναλωτές, εάν θεωρούν αναγκαία την αγορά υφασμάτινης μάσκας Πολλαπλών Χρήσεων Προστασίας Προσώπου, να ζητούν τα πιστοποιητικά που πρέπει να την συνοδεύουν με τα οποία θα πιστοποιείται ότι προστατεύει από την σκόνη, τα μικρά σωματίδια στον αέρα, γύρη, μούχλα, καυσαέρια, και αλλεργίες, ότι με τον ενδεδειγμένο εμποτισμό της με το κατάλληλο αντισηπτικό υγρό μπορεί να παρέχει προστασία και απέναντι στον κορωναϊο και θα παρέχονται οδηγίες για την καλή της χρήση.
Σε περίπτωση που δεν παρέχονται τα παραπάνω  πιστοποιητικά, συστήνουμε να μην γίνεται  η αγορά τους.
Συστήνουμε επίσης αγορές υφασμάτινης μάσκας Πολλαπλών Χρήσεων Προστασίας Προσώπου να γίνεται από τα φαρμακεία, καθόσον είναι πιστοποιημένα από το υπουργείο υγείας και έχουν πλήρη και απόλυτη ευθύνη για τα προϊόντα αυτής της φύσεως που χορηγούν στο καταναλωτικό κοινό.
Τέλος, γνωρίζουμε στους καταναλωτές ότι είναι πιστοποιημένο πώς Προστασία Από Γρίπη, Ιούς, Μεταδιδόμενες Ασθένειες και Μολύνσεις παρέχουν οι χειρουργικές μάσκες προσώπου μιας χρήσης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας μας ενημερώνει για το τεστ COVID-19

Previous article

Γιώργος Δέδες: Πρώτη προτεραιότητα η διασφάλιση της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.