5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τσιόδρας: Αυτό είναι το εμβόλιο που ζήτησε να κάνουν οι ευπαθείς ομάδες

0
Tο εμβόλιο του πνευμονιόκοκου ζήτησε να κάνουν όσοι είναι άνω των 65 ή ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε ότι «ο εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικός για ομάδες του πληθυσμού άνω των 65 ετών και ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου». Μάλιστα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ζήτησε από τους γιατρούς των συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού «αν δεν το έχουν κάνει ήδη να το κάνουν έστω και τώρα». Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας είχε ανακοινώσει ότι στους 28 είχαν φτάσει οι θάνατοι από κορωνοϊό στην χώρα μας. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από αυτούς οι 3 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες, και το 89% είχαν υποκείμενο νόσημα. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 73 έτη.
Παράλληλα στα 74 έφτασαν στο τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, και συνολικά στα 966, ενώ 66 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 65 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι. Το 86% είναι άνδρες με υποκείμενο νόσημα οι περισσότεροι. 52 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν γίνει 13.477 διαγνωστικά τεστ. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας «η τροχιά της επιδημίας είναι ελεγχόμενη, αλλά απαιτείται η συνέχιση των μέτρων». Παγκοσμίως τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 500.000, 22.000 εκ των οποίων έχασαν την ζωή τους, ενώ 119.000 ανάρρωσαν. Τα περισσότερα κρούσματα, πλέον στις ΗΠΑ. ΠΗΓΗ

Ο Χρίστος Δήμας μιλάει για τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις στη ζωή μας (video)

Previous article

Εποχή  Κορωνοϊού: Ιδού νυν καιρός ευπρόσδεκτος…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.