5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συντονισμένες κινήσεις! Η επιστολή των 172 Κορινθίων και η επιστολή του Ιερώνυμου

0
Το άρθρο που δημοσίευσε χθες το sfedona.gr με την Ανοιχτή Επιστολή που συνυπογράφουν 172 συμπολίτες μας – οι οποίοι ζητούν επιτακτικά απ΄την Εκκλησία να αντιδράσει στην απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των Ναών και την απαγόρευση τέλεσης Θείων Λειτουργιών- προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και σχόλια στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με άρθρο που δημοσίευσε το News247.gr, ο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως ζητά να επιτραπεί στους κληρικούς να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ: Να επιτραπεί στους κληρικούς της χώρας να τελούν τη Θεία Λειτουργία και τις ιερές ακολουθίες κανονικά, αλλά κεκλεισμένων των θυρών, ζητούν με επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και η Ιερά Σύνοδος.
«Τούτο θα διευκολύνη τα μέγιστα την αγιαστικήν αποστολήν της ποιμαινούσης Εκκλησίας η οποία οφείλει να δέεται και να προσεύχεται υπέρ υγείας του λογικού αυτής ποιμνίου, αλλά θα συντελέση καθοριστικά και εις την διατήρησιν της ψυχραιμίας των λαϊκών μελών της Εκκλησίας…», τονίζει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος που κάνει ειδική μνεία και στους ναούς που βρίσκονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, οι οποίοι παραμένουν «σιωπηλοί».
Στην ίδια επιστολή, η Εκκλησία της Ελλάδος διά του Αρχιεπισκόπου ζητά να επιτραπεί να τελούν τη Θ. Λειτουργία και στα μοναστήρια, όπου οι άνθρωποι ζουν ούτως ή άλλως με κοινοβιακό τρόπο. Επίσης, επισημαίνεται η ανάγκη να επιτραπεί η τέλεση κηδειών και σε ναούς εκτός κοιμητηρίων, αφού σε πολλές περιοχές της χώρας τα κοιμητήρια δεν έχουν ναούς. Επιπρόσθετα, γίνεται αναφορά και στις διαδικτυακές μεταδόσεις ιερών ακολουθιών. Με δεύτερη επιστολή της, την οποία υπογράφει ο αρχιγραμματέας της, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, η Ιερά Σύνοδος ζητά από τον γ.γ. Θρησκευμάτων, Γιώργο Καλαντζή, να προβλεφθεί στους λόγους που επιτρέπουν έξοδο από τα σπίτια, η «ατομική προσευχή», όπως περιγράφεται στην ΚΥΑ που εξέδωσαν οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας, ενώ γίνεται ειδική αναφορά και για τους ανθρώπους που επιθυμούν να επισκεφθούν τα μνήματα οικείων τους στα νεκροταφεία.

“Οικογένεια μόνη στο σπίτι”: Επιστήμονες προτείνουν τρόπους διαχείρισης της καθημερινότητας

Previous article

Νέα “Γραμμή Δημότη” στο Δήμο Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.