1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Εθελοντές αναζητά ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

0

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης προς αναζήτηση εθελοντών για την κάλυψη έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει μετά τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά αναφέρεται:

Ο Δήμος μας θέλοντας να προσφέρει την απαιτούμενη βοήθεια σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ενισχύει τις κοινωνικές δομές του, ώστε αυτές να ανταποκριθούν με επιτυχία στις ραγδαία αυξανόμενες ανάγκες τις οποίες έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Στην προσπάθεια μας αυτή ενισχύουμε  το «Βοήθεια στο Σπίτι» με εργαζόμενους από τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές μας. Για την περαιτέρω όμως ενίσχυση των υπηρεσιών μας προσκαλούμε όλους όσους έχουν την διάθεση να προσφέρουν εθελοντικά την βοήθεια τους στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2743360221 και 2743360201 (Ξυλόκαστρο) και 2743360101 (Δερβένι) από 8.00 πμ έως 14.00 μμ, ώστε να καταγραφεί το συνολικό δυναμικό το οποίο θα διαθέτουμε.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θα εξυπηρετούνται αιτήματα πολιτών που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους. Συγκεκριμένα θα εκτελούνται:

  •     Διανομές φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης (η δαπάνη για την αγορά των ειδών βαρύνει τους εξυπηρετούμενους)
  •     Διανομές ειδών κοινωνικού παντοπωλείου στους δικαιούχους
  •     Διεκπεραιώσεις αιτημάτων (παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών) για δικαιολογητικά που εκδίδονται από τα ΚΕΠ.

Τα αιτήματα θα αξιολογούνται και θα ιεραρχούνται με βάση την αναγκαιότητα τους, ενώ η παράδοση θα γίνεται λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Νέες γραμμές έκτακτης ανάγκης για τους πολίτες ανακοίνωσε ο Δήμος Νεμέας

Previous article

Stop στο φαινόμενο των «ελληνοποιημένων» αρνιών ενόψει του Πάσχα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.