1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Επίσκεψη Π. Νίκα στο Νοσοκομείο Κορίνθου – Παρά τις ηρωικές προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών πολλά τα προβλήματα

0

Σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κορίνθου και συναντήθηκε με τον Διοικητή Γρηγόρη Καρπούζη και στελέχη του Νοσοκομείου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για το μεγαλύτερο αγαθό που είναι η υγεία.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, ο κος Νίκας έθεσε εκ νέου το θέμα της υποστελέχωσης και της ανεπαρκούς υποδομής του τομέα της υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι “παρά τις ηρωικές προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών” οι δυνατότητες του εν λόγω τομέα είναι περιορισμένες στην Περιφέρειά μας. Εξειδικεύοντας, δήλωσε ότι η Περιφέρεια στερείται βασικών πραγμάτων, καθώς σε αυτή “δεν υφίσταται καμία πανεπιστημιακή κλινική, ούτε νοσοκομείο αναφοράς”.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν σχέση με τον τομέα της υγείας δήλωσε ότι θα εξεταστούν διεξοδικά μετά την έξοδο της χώρας μας από την κρίση που βιώνει.

Στην ίδια σύσκεψη, εξ άλλου, συζητήθηκαν τρόποι για να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική απέναντι σε ευπαθείς ομάδες -όπως οι ρομά, αλλά και τα αμεα- οι οποίες στη διάρκεια αυτής της περιόδου της πανδημίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Όπως έγινε γνωστό, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου, οι Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν διαμορφώσει προτάσεις σχετικά με τρόπους ενίσχυσης και συνδρομής των εν λόγω ομάδων.

Τέλος, έγινε συζήτηση και σχετικά με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, ιδιαίτερα ως προς τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων σε αυτές κυρίως εν μέσω της υφιστάμενης κατάστασης.

Για το θέμα αυτό, κατέληξε ο Π. Νίκας, θα υπάρξει σύντομα εγκύκλιος από τον γενικό διευθυντή δημόσιας υγείας της Περιφέρειας.

 

Μελέτες για τον τουρισμό, με βάση τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται ζήτησε ο περιφερειάρχης

Previous article

Ενημέρωση πολιτών σχετικά με προσπάθειες εξαπάτησης μέσω παραβίασης λογαριασμών ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.