ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Παράδοση Ολυμπιακής Φλόγας: Με Πετρούνια-Στεφανίδη στο άδειο Παναθηναϊκό Στάδιο

0

Στο άδειο Παναθηναϊκό Στάδιο διεξήχθη η τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής φλόγας, με τους Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη να δίνουν το παρών στη λιτή λαμπαδηδρομία

Πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, σε μια διαδικασία που δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες, λόγω των συνεπειών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού. Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν οι μοναδικοί λαμπαδηδρόμοι στο κεκλεισμένων των θυρών Καλλιμάρμαρο, όπου η τελετή ξεκίνησε με την έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας, δίπλα σε αυτές των δύο χωρών.
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ_ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ_ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ
ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
Οι δύο Ιάπωνες Ολυμπιονίκες Τανταχίρο Νομούρα (τζούντο) και Σαόρι Γιοσίντα (πάλη) έστειλαν τα μηνύματά τους μέσω βίντεο, όπως και ο άλλοτε πρωθυπουργός Γιοσίρο Μόρι, υπεύθυνος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020». «Υπόσχομαι ότι η Φλόγα θα ανάψει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο στις 24 Ιουνίου», τόνισε ο Μόρι, ο οποίος επικαλέστηκε τη στήριξη της ΔΟΕ, των G7 και της ιαπωνικής κυβέρνησης. «Θα διώξουμε τα σύννεφα και θα δείξουμε ότι κερδίζουμε τη μάχη», είπε.
Από ελληνικής πλευράς απηύθυνε χαιρετισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου αποκλείστηκε ελλείψει αντίστοιχης ιαπωνικής αντιπροσωπείας.
ΚΑΠΡΑΛΟΣ
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΟΕ πήρε την Ολυμπιακή Φλόγα από την πρωθιέρεια, Ξανθή Γεωργίου, την οποία παρέδωσε στην εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, Ναόκο Ιμότο, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα.
OLYMPIC_GAMES
19_3_ΦΛΟΓΑ
Η «Φλόγα της Αναδόμησης», όπως ονομάστηκε από τους Ιάπωνες, θα αφιχθεί στη στρατιωτική βάση Ματσουσίμα στο Μιγιάγκι και θα ξεκινήσει τη διαδρομή της στις 26 Μαρτίου από τη Φουκουσίμα, η οποία χτυπήθηκε το 2011, από φονικό σεισμό, τσουνάμι και πυρηνικό ατύχημα. Πηγή: protothema.gr

Αυτή είναι η πλατφόρμα για ενημέρωση και καταγγελίες εργαζόμενων της ΓΣΕΕ

Previous article

Να διασφαλιστούν οι περιουσίες τους ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου απ΄την Αστυνομία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.