1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για την τρέχουσα κατάσταση

0

“ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ οφείλουμε να επιδείξουμε όλοι αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ζούμε τις μέρες που στην χώρα μας και στο μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας, διαμορφώνεται μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η επιδημία του Κορονοϊού έχει ανατρέψει την καθημερινότητά μας. Η συμμόρφωση στις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας και των αρμόδιων οργάνων είναι ζήτημα προσωπικού και δημοσίου συμφέροντος.
Είμαστε υπεύθυνοι, όχι μόνο για την δική μας υγεία, αλλά και των άλλων. Τέτοιες στιγμές η έννοια της αλληλεγγύης και της προσωπικής ευθύνης ταυτίζονται.
Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να συνδράμουν τους πιο αδύναμους. Να μετατρέψουμε την επιδημία που μας εξαναγκάζει σε απομόνωση και αυτοπεριορισμό, ευκαιρία για την ανάπτυξη της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης, ώστε να μην μείνει κανένας μόνος του σ’ αυτήν την κρίση.
Η κυβέρνηση έχει χρέος να ενισχύσει άμεσα το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας με προσωπικό και υλικό και να υπαναχωρήσει από τις ιδεοληψίες της, ενάντια σε κάθε τι δημόσιο.
Την καλούμε, μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση, να λάβουν μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος αυτών που θα πληγούν περισσότερο. Για την αναστολή των διακοπών παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος και της υδροδότησης, για την αναστολή των πλειστηριασμών.
Την καλούμε να λάβει μέτρα εναντίον των φαινομένων κερδοσκοπίας που ήδη έχουν εμφανιστεί. (Αν χρειαστεί μπορούμε να της εξηγήσουμε, γιατί η ελεύθερη αγορά και ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης που επικαλέστηκε ο υπουργός ανάπτυξης κ. Άδωνης Γεωργιάδης, σε συνθήκες κρίσης δεν λειτουργεί).
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας συμμορφώνεται με τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας και αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες δημόσιες εκδηλώσεις, δράσεις και συσκέψεις.α

Νέο ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου

Previous article

Περιοριστικά μέτρα και στο κατάστημα της ΔΕΗ Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.