5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγορείται το peloponnisosNews – Δικαίωση του HomoEducandus Aγωγή

0

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του κ. Απόστολου Πλαστήρα, νόμιμου εκπρόσωπου του Homo Educandus Αγωγή: 

Σε συνέχεια του από 9-3-2020 δελτίου τύπου που κοινοποιήσαμε στον τύπο, ως απάντηση σε ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα της ιστοσελίδας PELOPONNISOS NEWS. GR εις βάρος του εκπαιδευτηρίου μας και του Διευθυντή μας και προς ενημέρωση του  ευρύτερου κοινού της Κορινθίας και τον γονέων των μαθητών μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να αναφέρουμε τα ακόλουθα:

Κατόπιν της απο 11-3-2020 αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που άσκησε το εκπαιδευτήριό μας ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κορίνθου κατά της ως άνω ηλεκτρονικής εφημερίδας που ανήρτησε σειρά άρθρων της, με ψευδές και συκοφαντικό περιεχόμενο για το εκπαιδευτήριό μας και τη λειτουργία του, αλλά και με περιεχόμενο που διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις περί μη λειτουργίας μας λόγω υπάρξεως ύποπτου περιστατικού κορονοιού, εξεδόθη σήμερα 12-3-2020 απο το κ. Πρόεδρο Πρωτοδικών Κορίνθου προσωρινή διαταγή με την οποία διατάσσεται η εν λόγω ηλεκτρονική εφημερίδα και το άτομο που διαχειρίζεται αυτήν , να αφαιρέσουν άμεσα τα εν λόγω άρθρα απο την ιστοσελίδα της και απαγόρευσε την αναδημοσίευσή τους.

Το Δικαστήριο διέγνωσε το ψευδές και συκοφαντικό περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιευμάτων και κυρίως το κίνδυνο που δημιουργείται από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στο κοινό, ιδιαίτερα τη παρούσα χρονική στιγμή που δοκιμάζεται η αντοχή του κράτους και των ανθρώπων από την επιδημία του κορονοιού.

Ενημερώνουμε μάλιστα ότι σήμερα 12-3-2020,  επισκεφθήκαμε μετά του Πληρεξουσίου Δικηγόρου μας κ. Αναστασίου Κοσμά, το κ.  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου όπου εγχειρήσαμε τα ψευδή και συκοφαντικά άρθρα της εν λόγω ηλεκτρονικής εφημερίδας και αυτός κίνησε ΑΜΕΣΑ τη διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης για ανεύρεση των υπαιτίων και τη τιμωρία αυτών και για το έγκλημα του άρθρου191 ΠΚ (διασπορά ψευδών ειδήσεων).

Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βλάψει τη φήμη και αξιοπιστία του εκπαιδευτηρίου μας.

Κόρινθος 12-3-2020

Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία όλων των κλειστών και ανοικτών χώρων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κορινθίων

Previous article

Παράδειγμα ευθύνης από την βουλευτή Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.