- Διαφήμιση -

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου  Πνευματικού και του αρχηγού της μείζονος μειοψηφίας  Βασίλη Νανόπουλου.

Αιτία οι 19.000 κλήσεις που στάλθηκαν σε δημότες  για οφειλές  τους προς το δήμο  που χρονικά ξεκινούν ακόμα και από το 2004 , δεκατρία χρόνια πριν δηλαδή.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Ο κ.Νανόπουλος ζήτησε από τον δήμαρχο να λειτουργεί με περισσότερη σοβαρότητα απέναντι στους πολίτες . «Δεν είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα να έχουμε καθυστέρηση τόσων ετών στη λειτουργία του δήμου Κορινθίων. Και φυσικά δεν φταίνε οι υπάλληλοι  , οι υπάλληλοι εκτελούν εντολές. Ο δήμος δεν κατάφερε να ειδοποιήσει έγκαιρα τους οφειλέτες , με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται  σήμερα με το δίκιο τους» , τόνισε ο κος Νανόπουλος.

Δείτε το  βίντεο με τις δηλώσεις του κου Νανόπουλου ( από το 2.18) :

 

Πηγή video : ekorinthos

 

Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός απαντά ευθέως στα όσα του καταλογίζει ο κος Νανόπουλος , χαρακτηρίζοντας τον για άλλη μια φορά ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για την πόλη.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε ως μια κοινωνικά δίκαιη πολιτική , το να στέλνει ειδοποιητήρια ο δήμος σε εκείνους που οφείλουν. Διότι εάν δεν πληρώσουν οι οφειλέτες ο δήμος θα αναγκαστεί να κάνει αυξήσεις σε όλους τους δημότες για να μπορέσει να λειτουργεί και να επιτελεί έργο.

Διευκρίνισε ,βέβαια, πως από τότε που εξελέγη δήμαρχος έστελνε πάντα ειδοποιητήρια σε εκείνους που χρωστούν γι αυτό και ο δήμος παρουσιάζει εισπραξιμότητα και τα οικονομικά του είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Επιπλέον πρόσθεσε πως η μη προσπάθεια είσπραξης των οφειλομένων αποτελεί αδίκημα ακόμα και ποινικό.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κου Πνευματικού :

Πηγή video : korinthostv

Φυσικά και πιστεύουμε πως πρέπει κάθε οφειλέτης να τακτοποιεί τους λογαριασμούς του απέναντι στο δημόσιο. Ο δήμος όμως οφείλει να είναι συνεπής και συγκεκριμένος ως προς τις οικονομικές απαιτήσεις του απέναντι στους δημότες. Όταν έχει επέλθει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα , μέσα στο οποίο έχουν έρθει τα πάνω κάτω στην οικονομική κατάσταση της χώρας μας και συνεπώς στους πολίτες της , τότε  πρέπει ο κος Πνευματικός αλλά και ο κάθε δήμαρχος σε αυτό τον τόπο να καταλάβει πως αυτός ο διακανονισμός των 100 δόσεων ακόμα και η μείωση προσαυξήσεων δεν φαντάζει και τόσο  μεγάλη ευκαιρία για τον πολίτη που είδε να χάνει τη δουλειά του ή στην καλύτερη περίπτωση είδε τον μισθό του να μειώνεται κατά το ήμισυ.

Sfedona Team