1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΣυνεντεύξεις

Η Νεμέα είναι ένας “κοιμώμενος γίγαντας” – Ο δήμαρχος Νεμέας για τον τουρισμό (video)

0
Η Νεμέα δεν έχει εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές της για τουριστική ανάπτυξη επισημαίνει ο δήμαρχος Νεμέας Κώστας Φρούσιος στη συνέντευξη που έδωσε στο sfedona.gr και στη Νάνσυ Γιαννιδάκη. “Σε αυτό έχουμε όλοι ευθύνες και πρέπει να αλλάξουμε την πεπατημένη των πραγμάτων με καινοτόμες δράσεις και συνέργειες” ισχυρίζεται ο κος Φρούσιος. Η Νεμέα είναι ξακουστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο για το μύθο του Ηρακλή, το κρασί και τις αρχαιότητες. Ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένα στοιχείο που να θυμίζει το μύθο ακόμα και το λιοντάρι που συναντούσαμε στο χώρο έξω απ΄το δημαρχείο έχει “κάνει φτερά” και η απάντηση που πήραμε σε σχέση με τη μυστηριώδη εξαφάνιση του αγάλματος απ΄τον νέο δήμαρχο Νεμέας ήταν λακωνική. Ο κος Φρούσιος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό υποδομών και δράσεων θεματικού τουρισμού με στοιχεία βιώσιμης ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Αναρριχητικές διαδρομές στην Παναγιά του Βράχου, Τάφοι στον αρχαιολογικό χώρο Αηδονίων, ψηφιακό μουσείο μυθολογίας, δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού και βεβαίως συζητήσαμε για την 7η Νεμεάδα που πραγματοποιείται φέτος στις 26-28 Ιουνίου στο Αρχαίο Στάδιο του Αρχαιολογικού χώρου Νεμέας. Δείτε το βίντεο:  

Η Υδρόγειος Σφαίρα του Κράτη παρουσιάζεται για πρώτη φορά παγκοσμίως σε φυσικό μέγεθος στο Μουσείο Αρχιμήδη της Αρχαίας Ολυμπίας!

Previous article

Μία τεράστια τσουλήθρα, ένα μεγάλο κάστρο και μία παράξενη μπανάνα περιμένουν τους μικρούς καρναβαλιστές στην παραλία Βραχατίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.