- Διαφήμιση -

Ο Κορίνθιος Χρήστος Αναγνωστόπουλος εξελέγη νέο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διοίκησης Αθλητισμού (European Sport Management Association) στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, στη Βέρνη της Ελβετίας.

Τα τελευταία χρόνια ο Δρ. Χρήστος Αναγνωστόπουλος ζει και εργάζεται στην Κύπρο , είναι Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus.

-Ανακαλύψτε το νέο e-shop του Βιβλιοπωλείου ΚΟΥΚΙΔΑ-

Για την εκλογή του αυτή , ο ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus , αναφέρει : «ο σκοπός της Ένωσης είναι να προωθήσει και να ενθαρρύνει τη μελέτη, την επιστημονική έρευνα καθώς επίσης την ανάπτυξη ανταλλαγής πληροφοριών και διάδοση των βέλτιστων πρακτικών σχετικά με την διοίκηση, οργάνωση και χρηστή διακυβέρνηση κάθε είδους αθλητικού οργανισμού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και μέσω του συγκεκριμένου ρόλου που μου ανατέθηκε, σκοπεύω να συνεργαστώ τόσο με διεθνείς όσο και με φορείς εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο υγιές αθλητικό περιβάλλον το οποίο αγκαλιάζει και ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητά προσφέροντας ταυτόχρονα θέσεις εργασίας εντός των κρατών της Ευρώπης χωρίς, πρωτίστως, να αγνοείται ο ευρύτερος κοινωνικός ρόλος του αθλητισμού».

 

Με τον Χρήστο υπήρξαμε συμμαθητές στο Δημοτικό και παιδικοί φίλοι καθώς μεγαλώσαμε μαζί στο Συνοικισμό Κορίνθου. Τον θυμάμαι να παίζει ποδόσφαιρο στο γήπεδο του Συνοικισμού και να ακούει ακατάπαυστα Michael Jackson. Τελειώνοντας το σχολείο , ο Χρήστος όπως και τόσοι άλλοι φίλοι μου εντάχθηκε στο εργατικό δυναμικό της εταιρείας Club Hotel Cazino Loutraki, που μεσουρανούσε εκείνη την εποχή. Μετά από αρκετά χρόνια μαθαίνω πως ο Χρήστος έφυγε, πήγε στην Αγγλία να σπουδάσει αθλητικό management. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα. Υποκλίνομαι στη δύναμη της θέλησης του , να «ξεβολευτεί» και να «αλλάξει το παιχνίδι» της ζωής του. Ο Χρήστος πίστεψε στον εαυτό του , κυνήγησε το όνειρό του και με δουλειά και επιμονή πλέον καθιερώθηκε ως δυνατό όνομα στο χώρο διοίκησης του αθλητισμού. 

Συγχαρητήρια Χρήστο  , καλή επιτυχία στο έργο σου .

Και εις ανώτερα !

Νάνσυ Γιαννιδάκη