1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Περισσότερες γυναίκες στην πολιτική» το μήνυμα απ΄τη μεγαλειώδη εκδήλωση της Μαριλένας στην Κόρινθο

0
Να γιατί η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες γυναίκες στην πολιτική, μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στα Κέντρα Λήψης Πολιτικών Αποφάσεων. Θέλω να πιστεύω ότι όσοι παρακολούθησαν την χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο (μέσα και έξω) Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, αντιλήφθηκαν με τον πιο άμεσο τρόπο πως η γυναίκα εμπνέει, δημιουργεί και οραματίζεται δίνοντας μια άλλη διάσταση στο πολιτικό γίγνεσθαι. Η Ντόρα Μπακογιάννη και η Δόμνα Μιχαηλίδου αποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της Μαριλένας Σούκουλη να συμμετέχουν από κοινού σε ένα πάνελ συζήτησης (λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν ήταν εφικτό να παραστεί η Μαρία Ζαχαράκη) με θέμα «Γυναίκα και Πολιτική»,  με την δημοσιογράφο Αλεξία Κουλούρη να θέτει ερωτήσεις και να συντονίζει τον διάλογο.

Υπουργοί, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί και εκατοντάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Κορινθίας στην εκδήλωση της Μαριλένας με θέμα “Γυναίκα και Πολιτική”

Γιατί το 2020 απ΄τους 300 βουλευτές στη Βουλή είναι μόνο 61 οι γυναίκες; Είναι δύσπιστοι οι ψηφοφόροι για την ικανότητα των γυναικών; Μήπως ευθύνονται και τα κόμματα; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει η γυναίκα στον πολιτικό στίβο; Τι γίνεται με την οικογένεια;

Η Ντόρα Μπακογιάννη έχοντας μακρά πολιτική σταδιοδρομία (πρώην Υπουργός Πολιτισμού, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, πρώην Δήμαρχος Αθηναίων, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και νυν βουλευτής) διαθέτει μεγάλη και πολύτιμη εμπειρία στο θέμα και με το μοναδικό επικοινωνιακό της τρόπο τη μοιράστηκε με το κοινό.

Η Ντόρα Μπακογιάννη με την άνεση και τη σιγουριά που της παρέχει η εμπειρία “κέρδισε” το ακροατήριο.

Αναφέρθηκε στην πρώτη της εκλογική μάχη το 1989, όταν ως υποψήφια βουλευτής στην Ευρυτανία στην προσπάθειά της να προσεγγίσει ένα παππού έλαβε την χαρακτηριστική απάντηση «Εγώ τσούπρες, δεν ψηφίζω». Χρειάστηκε να περάσουν τρεις εκλογικές μάχες ώστε ο ίδιος παππούς να παραδεχτεί πως τελικά ψηφίζει «τσούπρες» όταν ξέρουν τι λένε.

Συγκινημένη η Μαριλένα Σούκουλη απ΄την αγάπη και την στήριξη του κόσμου αλλά και των συναδέλφων της

Ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις έκανε και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, σε σχέση με το πώς ο κόσμος αντιμετωπίζει μια νέα γυναίκα πολιτικό.

Πολλοί νέοι έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τη νέα Υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου

Η οικοδέσποινα βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη τόνισε στη συζήτηση πως είναι σημαντικό η γυναίκα να βρει το χώρο που της αξίζει στην πολιτική καθώς επίσης να μείνει αυθεντική και αληθινή σε όλη τη διαδρομή της.

Ντόρα Μπακογιάννη και Μαριλένα Σούκουλη συζητούν για τη Γυναίκα στην πολιτική

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση και από πλευράς περιεχομένου/παρουσίασης αλλά και από πλευράς μεγέθους κοινού.  Αξίζει να αναφερθεί ότι στο κάλεσμα της Μαριλένας ανταποκρίθηκαν τόσο γυναίκες όσο και άνδρες και αυτό είναι πολύ θετικό καθώς δείχνει να ξεπερνάμε κάποια κοινωνικά ταμπού. Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία πολλών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τοπικών αρχόντων. Στις πρώτες θέσεις του Δημοτικού Θεάτρου διακρίναμε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα, τους βουλευτές Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη και Βίκυ Βρυζίδου, τη βουλευτή Α΄Πειραιώς και Νήσων Νόνη Δούνια, τη βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα και Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλο, τον βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα, τη βουλευτή Α΄Αθηνών Φωτεινή Πιπιλή και τον βουλευτή Νότιου τομέα Αθηνών Βασίλης Σπανάκης.

Πολλά μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου παρευρέθηκαν στην Κόρινθο προσκαλεσμένοι της Μαριλένας Σούκουλη

Όπως ανακοίνωσε η Μαριλένα Σούκουλη, στην αρχή της εκδήλωσης, έχοντας ως πρώτο θέμα τη «Γυναίκα στην Πολιτική» άνοιξε ένας κύκλος θεματικού διαλόγου έχοντας επίκεντρο τη «Γυναίκα Σήμερα». Θα ακολουθήσουν άλλες εκδηλώσεις  με θέμα τη σχέση της γυναίκας με την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, την οικογένεια. *Η εκδήλωση αναμεταδόθηκε ζωντανά απ΄το κανάλι Super TV. Μπορείτε να δείτε όλη την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο:  

Κόρινθος: Οι πρόσφυγες του καμπ συγκέντρωσαν τρόφιμα για να στηρίξουν τους απόρους

Previous article

“Σύννεφα” πάνω απ΄το Νοσοκομείο Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.