1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ο Δήμαρχος Κορινθίων απαντά για το ΓΠΣ:  « Οι τεράστιες ευθύνες σας κ. Πνευματικέ δεν σας επιτρέπουν να διαμαρτύρεστε!

0

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει μεταξύ των Γραφείων Τύπου Νανόπουλου – Πνευματικού με θέμα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Κορινθίων που κυριολεκτικά βρίσκετε στον “αέρα” μετά την ακύρωση μέρος του απ΄το Συμβούλιο Επικρατείας που αφορά την βιομηχανική – βιοτεχνική ζώνη.

Ο πρώην δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός κατηγορεί τη νέα δημοτική αρχή για κωλυσιεργία και αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε: “Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή δεν αντιλαμβάνεται ότι σήμερα κινδυνεύουν επενδύσεις που είναι στην φάση κατασκευής πολλών εκατομμυρίων, που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας, υπάρχουσες βιομηχανίες αδυνατούν να αναπτυχθούν και ότι η προσέλκυση νέων επενδύσεων έχει παγώσει. Δεν θεωρεί πρώτη προτεραιότητα για την ανάπτυξη του Δήμου το ΓΠΣ, αλλά τα επικοινωνιακά της παιχνίδια”.

Άμεση και αυστηρή ήταν η απάντηση του Βασίλη Νανόπουλου προς τον πρώην δήμαρχο, υπενθυμίζοντας του ότι δικές του παραλείψεις οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων απαντά για το ΓΠΣ:  « Οι τεράστιες ευθύνες σας κ. Πνευματικέ δεν σας επιτρέπουν να διαμαρτύρεστε!

Τις δικές του τεράστιες ευθύνες και παραλείψεις στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προσπαθεί να καλύψει διαμαρτυρόμενος ο κ.Πνευματικός! «Ξεχνά» πως φέρει ακέραια την ευθύνη της απουσίας Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η απουσία της οποίας έχει οδηγήσει στα σημερινά σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται είτε στην ανανέωση αδειών επιχειρήσεων είτε στην έκδοση νέων!

Αποκρύπτει ο κ.Πνευματικός πως εξαιτίας δικών του ελλειμματικών ενεργειών, είμαστε ο μοναδικός δήμος στην χώρα που δεν εκπόνησε Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων παρ ότι αποτελεί  βάσει νομοθεσίας προϋπόθεση για να μην εκπέσει το ΓΠΣ, όπως και έγινε!

Προσπερνά τις δικές μας παρατηρήσεις από τα έδρανα της μείζονος μειοψηφίας  τότε, γι αυτήν την παράλειψη και μας εγκαλεί (!)  ως νέα δημοτική αρχή  όταν είναι εκείνος που οδήγησε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο σε αδιέξοδο!

 

Ολιγώρησε ο κ.Πνευματικός!

Παρέλειψε ο κ.Πνευματικός!

Κώφευσε ο κ.Πνευματικός !

Και όμως…. Διαμαρτύρεται σήμερα ο κ.Πνευματικός δίχως αιδώ!

 

Δυστυχώς για εκείνον, τα «έργα» του είναι πιο ηχηρά από τα λόγια του!

Αυτά τα «έργα», τις παραλείψεις και τις ολιγωρίες που οδήγησαν στο σημερινό πραγματικά σοβαρό πρόβλημα που καταγράφεται, ο Δήμαρχος από την πρώτη στιγμή εργάζεται  με υπευθυνότητα και σύνεση προκειμένου να κατορθώσει να διορθώσει τη ζημιά που έχει καταγραφεί και να μειώσει αν όχι να απαλείψει τις συνέπειες της.

«Το θέμα του ΓΠΣ και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι πολύ σοβαρό .Έχω συναντηθεί με πολλούς υπουργούς και είναι πραγματικά απορίας άξιον πως κατάφερε ο Δήμος Κορινθίων να πάρει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο χωρίς στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων! Είναι ο μοναδικός δήμος σε όλη τη χώρα που δεν το έπραξε. Αντιμετωπίζουμε την πολύ σοβαρή αυτή παράλειψη της προηγούμενης δημοτικής αρχής υπεύθυνα. Σύντομα, σε συνεργασία με τα Υπουργεία και εταιρείες που ειδικεύονται στο θέμα αυτό θα δώσουμε την λύση που πρέπει» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων για το θέμα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προφανώς, ο κ.Πνευματικός δεν κατανόησε την απάντηση του κ.Δημάρχου!

Η έκδοση του σημερινού δελτίου τύπου με την αποσιώπηση των δικών του τεράστιων ευθυνών στην σημερινή εμπλοκή του ΓΠΣ τον εκθέτει και τον καθιστά υπόλογο στους επενδυτές και επιχειρηματίες τους οποίους ετεροχρονισμένα και μόνο λεκτικά – αφού οι ενέργειες του ήταν αντίθετες- θέλει να προασπίσει. Η προσπάθεια του πέφτει στο κενό.

Η Μυρτώ Μαντζώρου νέα πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

Previous article

Γ. Ψυχογιός: Να δοθούν άμεσα οι επιχορηγήσεις στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τους φορείς

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.