1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Προσλήψεις για όλους; ‘Η μόνο για όσους ψήφισαν με… ΣΥΝΕΣΙ;

0

  Το ερώτημα αυτό θέτει η παράταξη «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων μετά την τυχαία ανακάλυψη προκήρυξης για πρόσληψη προσωπικού στο δήμο… προκήρυξη που μόνο “υποψιασμένοι” πολίτες γνώριζαν. 

Με έκπληξη ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο και στο έγκυρο dikaiologitika.gr, πριν από δύο ημέρες, ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) έχει προκηρύξει την πρόσληψη πέντε ατόμων, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για λογαριασμό του δήμου Σικυωνίων και ειδικότερα του Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ».

Η έκπληξη εδράζεται στο γεγονός ότι θα περιμέναμε από την ίδια την δημοτική αρχή να δημοσιοποιήσει, με κάθε δυνατό μέσον, το συγκεκριμένο γεγονός, ώστε κάθε δημότης του δήμου μας που έχει τα προσόντα και είναι άνεργος, να διεκδικήσει το δικαίωμα στην εργασία. Μια δημοτική αρχή, μάλιστα, που διαθέτει και ηλεκτρονικό πίνακα, στο κέντρο της πόλης όπου αναρτώνται ανακοινώσεις για «ψύλλου πήδημα», δεν θεώρησε ενδιαφέρον να δημοσιοποιήσει την προκήρυξη των θέσεων. Άκρα του τάφου, σιωπή.

Στην πορεία διαπιστώσαμε πως η συγκεκριμένη διαδικασία έρχεται σε συνέχεια της αποκάλυψης που έκαναν οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» πριν από οκτώ μήνες (ΕΔΩ). Αφορούσε τις εργαζόμενες στην «ΜΗΚΩΝΗ», οι οποίες αναγκάστηκαν να παραιτηθούν το περασμένο καλοκαίρι -καθώς είχαν προσληφθεί εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ- και η δημοτική αρχή προσπαθούσε να βρει μαγικούς τρόπους για να καλύψει τις αμοιβές τους. Τέτοιοι τρόποι δεν έχουν βρεθεί και γι αυτό οι εργαζόμενες παραμένουν ακόμα απλήρωτες!

Θυμίζουμε ότι ο τότε πρόεδρος της «Μηκώνης», Δημήτρης Ζάρκος, με κάθε δυνατό τρόπο, ισχυριζόταν πως όλα έχουν γίνει νόμιμα, ωστόσο η δράση μας είχε ως αποτέλεσμα τελικά να συρθεί εκών άκων στην διαδικασία του ΑΣΕΠ. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα.

Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε πως η δημοτική αρχή απέφυγε να δημοσιοποιήσει την ευκαιρία εργασίας, προκειμένου να μην σηκωθεί… σκόνη και να ενημερωθούν πρώτα (και ίσως αποκλειστικά) όσοι είχαν την… ΣΥΝΕΣΙ να ψηφίσουν ορθά στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Αντίθετα, είμαστε βέβαιοι πως η δημοτική αρχή ξέχασε την σχετική ανάρτηση, ζαλισμένη πιθανότατα από το μέτρημα των 20+20 εκατομμυρίων, που θα πέσουν στον δήμο μας μέσα στο 2020.

Σε κάθε περίπτωση η πρακτική αυτή επιβεβαιώνει την ανατολίτικη νοοτροπία, με την οποία είναι εμποτισμένη η σημερινή διοίκηση του δήμου. Προσλήψεις από την πίσω πόρτα, εν κρυπτώ, χωρίς αξιολόγηση, με τον εργαζόμενο όμηρο του ρουσφετιού και με την κοινωνία απούσα, χωρίς την δυνατότητα να διεκδικήσει τα δικαιώματά της.

Οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» θα συγκρούονται με αυτές τις λογικές που κρατάνε τον δήμο μας –αλλά και τους δημότες και τους εργαζόμενους όμηρους της παλαιοκομματικής λογικής.

Αυτοί την δουλειά τους κι εμείς την δική μας.

Γραφείο Τύπου
Δημοτικής Παράταξης
«συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων

Με επίκεντρο τον εμπορικό κόσμο της χώρας και πρωταγωνιστή το Εμπόριο, το 1o “Future of Retail” ανέδειξε τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του μέλλοντος

Previous article

“Stymphalia Lake Run 2020” – Διαβάστε την προκήρυξη του αγώνα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.