ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου με την χειροποίητη κιθάρα του καθήλωσε το κοινό στο Καλογεροπούλειο

0

Το φιλόμουσο Κορινθιακό κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον καταξιωμένο κιθαρίστα Γιώργο Μπεχλιβάνογλου και να θαυμάσει την “Moov Travel Guitar” σε ένα και μοναδικό ρεσιτάλ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος στην Κόρινθο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου είναι ο Έφορος της τάξης κλασικής και μοντέρνας κιθάρας του Ωδείου που με επιτυχία λειτουργεί το Ίδρυμα, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά παιδιά και νέους να διδαχθούν μουσική από κορυφαίους δασκάλους παρέχοντας μάλιστα και υποτροφίες σε πολλούς σπουδαστές του.

 

“Moov Travel Guitar”

Μια κιθάρα που αποτελεί πατέντα του Γιώργου Μπεχλιβάνογλου. Με αφορμή να ικανοποιήσει δική του ανάγκη, ο κιθαρίστας και σολίστ Γιώργος Μπεχλιβάνογλου σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος την MOOV travel guitar.  Η MOOV είναι η μικρότερη κιθάρα ταξιδιού που κατασκευάστηκε ποτέ με συνολικό μήκος μεταφοράς μόλις 38 εκατοστά κάνοντας την μεταφορά εύκολη και την μετακίνηση παιχνίδι. Ταυτόχρονα με τον πτυσσόμενο μηχανισμό
της, αποκτά τη σωστή κλίμακα χορδής δηλαδή, το μήκος χορδής μιας συμβατικής κιθάρας. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτη φυσικότητα στο παίξιμο και αίσθηση πραγματικής κιθάρας.

 

«All that Guitar»

Το  άλμπουμ του 2003, το πρώτο του, ήταν μια παραγωγή επιμελημένη από τον Θάνο Μικρούτσικο. Ήρθε σαν επιβράβευση του μόλις 20χρονου τότε μουσικού στον Διαγωνισμό Κλασικής Κιθάρας στις Αρχάνες της Κρήτης.

Εκεί ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης, όταν τον άκουσε να παίζει υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αλέξανδρου Μυράτ τη δική του “Σουίτα για Κιθάρα και Ορχήστρα”, θεωρώντας πως ήταν μία από τις καλύτερες ερμηνείες του έργου του, ξεκίνησε μαζί του μια περιοδεία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Στη διάρκειά της ο Γιώργος του εξέφρασε την επιθυμία να κάνει έναν δίσκο. Χρειάστηκαν μόνο επτά ώρες ηχογράφησης και το “All that Guitar” ήταν γεγονός. Τον τίτλο, που από τότε τον ακολουθεί σαν μια στάση ζωής, του τον οφείλει.

 

All that Guitar Festival

Ξεκίνησε το 2015 σαν ένα αστείο ανάμεσα σε συναδέλφους και φίλους που εκτιμά πολύ, με σκοπό να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, και ειδικότερα στους μαθητές των Ωδείων της Κορίνθου και του Λουτρακίου -όπου ο Πειραιώτης Γιώργος ζει μόνιμα εδώ και λίγα χρόνια- κατι διαφορετικό από αυτά που ακούνε, βλέπουν και βιώνουν στην καθημερινότητά τους.

All That Guitar, κι αυτό γιατί, όπως λέει ο διευθυντής του Γιώργος Μπεχλιβάνογλου, σ’ αυτή την διοργάνωση ανοίγουμε την ψυχή και το μυαλό μας σε όλες τις διαφορετικές προσεγγίσεις και νοοτροπίες, σε όλους τους διαφορετικούς τρόπους αυτού του πραγματικά ανεξάντλητου οργάνου και όλα γίνονται ένα, όλα γίνονται μια κιθάρα.

 

Συνεργασίες

Ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς όπως οι: Θάνος Μικρούτσικος, Σταύρος Ξαρχάκος, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Χρήστος Θηβαίος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Κότσιρας, Ηλίας Ανδριόπουλος, Βασίλης Δημητρίου, Μάριος Φραγκούλης, Ελένη Πέτα, Σταύρος Λάντσιας, Lucio Dalla, Lara Fabian, Steve Balsamo, Madeleine Peyroux και πολλοί άλλοι.

Έχει δώσει ρεσιτάλ, διαλέξεις και σεμινάρια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει εμφανιστεί σε πολλά διεθνή φεστιβάλ (Λιέγης, Sinaia, Craiova, Βόλου, Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Κέρκυρας, Βέροιας κ.α.).

Έχει συμπράξει ως σολίστ με μεγάλες ορχήστρες και μαέστρους όπως η Συμφωνική της Craiova υπό τη διεύθυνση του Ilarion Ionescu Galati, η Καμεράτα και οι Σολίστες της Πάτρας με διευθυντή τον Αλέξανδρο Μυράτ, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ., η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Ορχήστρα των Χρωμάτων με διευθυντή τον Μίλτο Λογιάδη κ.α.

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΙΑΤΟ 2020 – Από 16/2 έως 10/5 στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου

Previous article

Το Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου υποψήφιο για … «Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς 2020»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΕΛΛΑΔΑ