1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το «Δίκτυο των δρόμων των Φοινίκων» στην Κόρινθο

0

Ο δρόμος των Φοινίκων είναι το δίκτυο ναυτικού εμπορίου που οι Φοίνικες χρησιμοποιούσαν από τον 12ο αιώνα π.Χ. στη Μεσόγειο. Οι δρόμοι αυτοί έγιναν βασικό τμήματα της μεσογειακής κουλτούρας.

Με αφορμή τη συζήτηση για συνεργασία, στα πλαίσια του προγράμματος «Δίκτυο των δρόμων των Φοινίκων», πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Επιμελητήριο Κορινθίας στις 5 Φεβρουαρίου 2020 μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Πιτσάκη Παναγιώτη, του Αντιδημάρχου Μελετών & Ανάπτυξης του Δήμου Κορινθίων, κ. Ιωάννη Γκερζελή, του υπεύθυνου έργου, κ. Antonio Barone, του αρχαιολόγου και μέλους της επιστημονικής επιτροπής, κ. Τζιαμπάση Κωνσταντίνου και του Διευθυντή της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Σωτήρη Κοροβήλου.

Αρχικά συζήτησαν για τη σημαντικότητα του έργου του «Δίκτυο των δρόμων των Φοινίκων»,  με στόχο την ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας, των ιστορικών μνημείων, της τουριστικής ανάπτυξης και των τοπικών προϊόντων.  Ο κύριος άξονας του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός δικτύου με μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εθνοανθρωπολογικούς, πολιτιστικούς και φυσικούς χώρους ανταλλαγής μεταξύ των λαών και των χωρών της Μεσογείου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, κ. Πιτσάκης αναφέρθηκε στα πλαίσια συνεργασιών μεταξύ του Επιμελητηρίου, του Δήμου Κορινθίων και των υπόλοιπων φορέων, εκφράζοντας τη διάθεση για τη στήριξη του επιμελητηρίου με κάθε δυνατό τρόπο. Παράλληλα, προτάθηκαν αρκετές ενδιαφέρουσες ιδέες για τη δυνατότητα και τις προοπτικές κοινών δράσεων από όλους τους παρευρισκόμενους. Ο κ. Πιτσάκης εστίασε στην εμπειρία και τεχνογνωσία του Επιμελητηρίου Κορινθίας καθώς και εξέφρασε την ιδέα πραγματοποίησης συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Κόρινθο

 

Κοπή πίτας και ένας δυνατός απολογισμός για τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου

Previous article

Αρχίζει τις εργασίες του το 1ο Συνέδριο “Future of Retail”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.