1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ο γ.γ. Πολιτισμού Γ. Διδασκάλου “μαγεύτηκε” απ΄την Αρχαία Νεμέα

0

Στην Αρχαία Νεμέα παρευρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Κορίνθιου Υφυπουργού Χρίστου Δήμα. Ξεναγήθηκε στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής απ΄τον γνωστό αρχαιολόγο Στέφανο Μίλλερ και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Γιώτα Κασίμη, ενώ θερμή υποδοχή έλαβε απ΄τον δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν ο Γενικός Γραμματέας να γνωρίσει και να ενημερωθεί προσωπικά για τον αρχαιολογικό πλούτο, τις ανασκαφές και το Μουσείο της περιοχής ώστε το Υπουργείο να στηρίξει δράσεις και έργα που θα αναδείξουν σε μεγαλύτερο βαθμό την περιοχή.
Συγκεκριμένα ο κος Δήμας μετά την επίσκεψη ανέβασε το παρακάτω σχόλιο στα social:

“Επισκεφθήκαμε με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ Γιώργο Διδασκάλου το Μουσείο, τον Αρχαιολογικό χώρο και το στάδιο, στην Αρχαία Νεμέα. Συζητήσαμε, μαζί με τον Δήμαρχο, την Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και φυσικά τον Καθηγητή Στέφανο Μίλλερ, για την απρόσκοπτη λειτουργία του μουσείου που καταφέραμε φέτος για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, την ενίσχυση του Μουσείου και τις δυνατότητες βελτίωσης του για τον επισκέπτη ειδικότερα με την χρήση των νέων τεχνολογιών, την λειτουργία του πωλητηρίου αλλά ακόμα και για τα γενικότερα σχέδια όπως η περαιτέρω αναστύλωση του Ναού του Δία”.

Τέλος, ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας, ως επίτιμο μέλος του Συλλόγου Αναβίωσης Νέμεων Αγώνων, προσκάλεσε τον κ. Διδασκάλου στην Έβδομη Νεμεάδα που θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Ιουνίου του 2020

Ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας ζήτησε η Ένωση – Οι δεσμεύσεις Χρυσοχοϊδη

Previous article

Η Ολυμπιακή Φλόγα στον Ισθμό της Κορίνθου την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.