1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ο Σύλλογος Εκαπιδευτικών Κορινθίας για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

0

Ο εορτασμός των 3 Ιεραρχών είθισται εδώ και πολλά χρόνια να υλοποιείται στα σχολεία με εκκλησιασμό των μαθητών για να τιμώνται οι προστάτες της Παιδείας .

Η τελική εγκύκλιος που εστάλη στα σχολεία αναφέρει ότι η 30η Ιανουαρίου , ημέρα εορτασμού των 3 Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα διοργάνωσης εκδηλώσεων , για να τιμηθούν οι προστάτες της Παιδείας και των Γραμμάτων, ενώ τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά τηρώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων.

Υποβαθμίζεται και απαξιώνεται έτσι το νόημα και η σημασία της σχολικής εορτής των 3 Ιεραρχών (των μεγάλων αυτών Παιδαγωγών), όπως και κάθε άλλης εορτής , όταν συγχρόνως πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

Καλούμε το Υπουργείο να σκύψει πάνω στα σημαντικά ζητήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπως η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά εκπαιδευτικό, η ίδρυση τμημάτων ένταξης σε όλα τα σχολεία (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία), ο τρόπος διορισμού των εκπαιδευτικών, η διάταξη που εξισώνει τα πτυχία των Παιδαγωγικών τμημάτων με τα Κολέγια , η επαρκής χρηματοδότηση της Παιδείας και τόσα άλλα θέματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τους εκπαιδευτικούς.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα – Χορωδία – Τραγουδιστές απ’ όλη την Ελλάδα

Previous article

Ενημέρωση για τις απευθείας αναθέσεις ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.