1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα που προτάθηκε για Πρόεδρος της Δημοκρατίας Φωτογραφίες

0
Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι η γυναίκα που με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, πρότεινε για πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης! Πρόκειται για τη δικαστή Aικατερίνη Σακελλαροπούλου. 
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου γεννήθηκε το 1956 στη Θεσσαλονίκη
Πηγή φωτο: facebook Αικατερίνης Σακελλαροπούλου
Προέρχεται από δικαστική οικογένεια. Ο αείμνηστος πατέρας της νέας προέδρου του ΣτΕ, Νικόλαος Σακελλαρόπουλος διετέλεσε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ενώ ήταν μέλος της σύνθεσης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση Ανδρέα Παπανδρέου-Γιώργου Κοσκοτά και για κάποιο διάστημα μάλιστα προήδρευσε. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ήταν μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωσταντίνου για την λίστα Λαγκάρντ, από την οποία αφαιρέθηκαν τα ονόματα δύο συγγενικών του προσώπων (εξαδέλφες του). Έως σήμερα η νέα πρόεδρος υπηρετούσε στο Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ, ενώ επί σειρά ετών ήταν στο Ε΄ Τμήμα, το λεγόμενο και «οικολογικό». Έχει εξειδικευτεί στο περιβαλλοντικό δίκαιο και έχει μεταπτυχιακό του Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II (Γαλλία), ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις σχετικά με το δίκαιο του περιβάλλοντος, κ.λπ. Ως σύμβουλος Επικρατείας ήταν εισηγήτρια σε πολλές μεγάλες υποθέσεις όπως είναι η εκτροπή του Αχελώου ποταμού στον Θεσσαλικό κάμπο, των μεταλλείων Χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου με απόφασή της διασώθηκε ως διατηρητέα, κ.λπ. Παράλληλα, από το 2005 διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών Δίκαιο του περιβάλλοντος.
Πηγή φωτό : facebook Αικατερίνης Σακελλαροπούλου
TLife.gr

Κόρινθος: Ληστές εισέβαλαν σε σπίτι δικηγόρων – Τους απείλησαν με μαχαίρι

Previous article

Στέφανος Μίλλερ: Ο επόμενος αρχαιολόγος θέλω να φέρει στο φως το Αρχαϊκό Στάδιο και τον Ιππόδρομο της Αρχαίας Νεμέας (video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.