ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πυρκαγιά στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης: Το τοξικό νέφος – Οι αιχμές για εμπρησμό

0
Η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης 14.1.2020 σε εργοστάσιο Ανακύκλωσης απορριμμάτων στο Μπολάτι Κορινθίας, εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα τοξικό νέφος που “έπνιξε” την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βέλου-Βόχας. Οι αντιδράσεις των κατοίκων, ως αναμενόμενο, ήταν έντονες.

Δημήτρης Ραψωματιώτης

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι ο ιδιοκτήτης της μονάδας κ. Δημήτρης Ραψωματιώτης αναφέρει πως η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 3 τα ξημερώματα, αμέσως χτύπησε ο συναγερμός, όμως πρώτα το σύστημα ασφαλείας ανίχνευσε και κατέγραψε κίνηση στον εξωτερικό χώρο του εργοστασίου, αφήνοντας αιχμές ότι η φωτιά δεν ήταν ατύχημα. “Δεν υπάρχουν μηχανήματα ή καλώδια στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά”, επισήμανε ο κος Ραψωματιώτης. Στην μάχη εναντίον της φωτιάς, που βρίσκεται σε εξέλιξη, έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμει περί των 15 οχημάτων της Πυροσβεστικής με 30 άνδρες, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και κλιμάκια των τμημάτων της πολιτικής προστασίας, του περιβάλλοντος και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της ΠΕ Κορινθίας καθώς επίσης και του τοπικού Δήμου όπου συνδράμουν την προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με μηχανήματα και φορτηγά. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες στην πυρκαγιά όπου και ενημερώθηκαν από τον επικεφαλής αξιωματικό της Π.Υ. για τις προσπάθειες που γίνονται για την κατάσβεσή της.

Παναγιώτης Νίκας: Όλα αυτά είναι παρενέργειες της μη κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Έχουμε δεκάδες χωματερές, ας μην κρυβόμαστε πίσω απ΄το δάχτυλό μας. Μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να έχουμε δώσει λύση.

Ο κ. Γκιολής μεταξύ άλλων τόνισε πως, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας θα κάνουν οτιδήποτε είναι δυνατό προκειμένου τέτοιου είδους καταστάσεις να μην επαναληφθούν. Όπως χαρακτηριστικά είπε «Το θέμα των σκουπιδιών, θέμα που ως προτεραιότητα εξετάζεται και δρομολογείται και από τον κ. Νίκα αλλά και από την ίδια την Κυβέρνηση, είναι αδιανόητο να παραμένει άλυτο, να κινδυνεύει ο τόπος μας και να προσβάλλεται η δημόσια υγεία» .  

Ανέλαβε επίσημα καθήκοντα ο Γρηγόρης Καρπούζης

Previous article

ΠΑΣ… πρόκριση με παρατάσεις και πέναλτι για τον Παναθηναϊκό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.