5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δήμος Κορινθίων: Κλείστε ραντεβού για Δωρεάν Τεστ ΠΑΠ και εξέταση Μαστογραφίας

0

Με στόχο την πρόληψη και την έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του Μαστού και του τραχήλου της μήτρας, τo Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας(Ε.Ι.Ο.) και ο Δήμος Κορινθίων ξεκίνησαν δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου (τεστ ΠΑΠ) για τις γυναίκες που κατοικούν στο Δήμο Κορινθίων.

Οι δωρεάν εξετάσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 στην κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας που βρίσκεται στο Φλοίσβο Κορίνθου (όπισθεν Δημοτικού Θεάτρου).

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για το απαραίτητο κλείσιμο του ραντεβού οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή στα παρακάτω τηλεφωνικά κέντρα:

– Δήμος Κορινθίων : 27413.60601-02 και 27413.62112-13 και τις ώρες 09:00-14:00. 

Προσοχή: Πριν κλείσετε τηλεφωνικά το δικό σας ραντεβού για μαστογραφία ή για τεστ Παπανικολάου, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν και να δείτε αν υπάρχουν όλες οι απαραίτητες  προϋποθέσεις για να προχωρήσετε στις παραπάνω εξετάσεις.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Στο πρόγραμμαπληθυσμιακού ελέγχου μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες ηλικίας 25-39 ετών με Τεστ Παπανικολάου και γυναίκες ηλικίας 40 ετών και άνω με μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου.

Σε ότι αφορά την εξέταση με μαστογραφία.

 • Με μαστογραφία μπορούν να εξεταστούν όλες οι γυναίκες που έχουν συμπληρώσει τα 40 έτη.
 • Βασική προϋπόθεση είναι να έχει περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη μαστογραφία.
 • Δεν μπορούν να εξεταστούν με μαστογραφία οι γυναίκες οι οποίες θηλάζουν και δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τον τοκετό και από τον θηλασμό.
 • Πριν την εξέταση της μαστογραφίας συνιστάται να μην χρησιμοποιούνται αποσμητικά, ταλκ ή κρέμες λόγω του ότι οι ουσίες που περιέχουν μπορούν να εμφανιστούν στη μαστογραφία και να αλλοιώσουν τα αποτελέσματα και τη διάγνωση.
 • Δεν μπορούν να εξεταστούν με μαστογραφία οι γυναίκες στις οποίες υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Σε ότι αφορά την  εξέταση Κατά Παπανικολάου (Τέστ-Παπ)

 • Σε εξέταση Κατά Παπανικολάου (Τεστ-Παπ) μπορούν να συμμετέχουν οι γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και άνω.
 • Η εξέταση Κατά Παπανικολάου γίνεται στα μέσα του κύκλου δηλαδή τέσσερις  ημέρες μετά την λήξη της περιόδου και τρεις ημέρες πριν την έναρξη της επόμενης.
 • Την ημέρα της εξέτασης συστήνεται αυστηρά πλύσιμο μόνο με νερό στην ευαίσθητη περιοχή, για να κάνουμε την εξέταση. (Όχι αντισηπτικά σαπούνια, όχι αφρόλουτρα, όχι μωρομάντηλα – το προηγούμενο βράδυ το μπάνιο μπορεί να γίνει κανονικά)
 • Τέσσερις (4) ημέρες πριν την εξέταση εάν και εφόσον γίνονται πλύσεις  με αντισηπτικά σαπούνια (για θεραπευτικούς λόγους) τις σταματάμε.
 • Τις δύο (2) προηγούμενες ημέρες της εξέτασης  αποχή από τον σύντροφο.
 • Δεν  μπορεί να εξεταστεί με Τεστ Παπανικολάου γυναίκα η οποία έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή τοκετό το τελευταίο εξάμηνο.
 • Δεν μπορούν να εξεταστούν με Τεστ Παπανικολάου οι γυναίκες στις οποίες υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Μπολάτι Κορινθίας: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης

Previous article

Αντιδράσεις για Jumbo που ανοίγουν όλες τις Κυριακές – Σοβαρές καταγγελίες για «εργασιακή γαλέρα», τι απαντά η εταιρεία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.