5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Απόψε ενώνεται ο Θεός με τον άνθρωπο

0

Απόψε ανοίγουν οι ουρανοί και ξεκινάει η κάθαρση όχι μόνο των υδάτων αλλά και των ψυχών. Θα βουτήξουμε όχι στα παγωμένα νερά αλλά μέσα στον εαυτό μας για να κατανοήσουμε την εσωτερική ερμηνεία της ημέρας.

Από τα αρχαία χρόνια το Ύδωρ συμβόλιζε το συναίσθημα το οποίο πρέπει να περάσει από διαδικασία κάθαρσης ώστε να αποκτήσει τη Γνώση και στα τέσσερα σώματα (Πνευματικό, Νοητικό, Συναισθηματικό, Υλικό)

Ο νους μας εποπτεύει το συναίσθημα και κατέχει τη γνώση της καθαρτικής διαδικασίας. Το Πνεύμα ή ο Θεός, όπως κι αν το ονομάσουμε, είναι το αθάνατο μέρος του εαυτού μας που κατέχει το σκοπό της ψυχής μας στη Γη.

Αυτόν τον σκοπό τον λέει στο νου μας ο οποίος με τη σειρά του έχει την ευθύνη να οργανώσει και να κατευθύνει το Σχέδιο ώστε να εκπληρώσει το Σκοπό. Ο νους κατευθύνει και καθοδηγεί το συναίσθημα στο υλικό σώμα. Όταν συμβαίνει αυτό, αυτόματα συντελείται το “Γενηθητω το Θέλημα Σου ως εν τω Ουρανό και επί της Γης” Όταν όμως το συναίσθημα αντί να κατευθύνει το υλικό Σώμα, κατευθύνεται από αυτό, χάνει τον προσανατολισμό του και μολύνεται από τα κατώτερα στοιχεία. Χρειάζεται λοιπόν να καθαριστεί και να κοινωνήσει εκ νέου τον πνευματικό σκοπό της ψυχής.

Απόψε ενώνεται ο Θεός με τον άνθρωπο.

Οι ουρανοί ανοίγουν έρχεται ο εξαγνισμός, και με βαθιά πίστη τα μεσάνυχτα στέλνουμε τις ευχές μας. Απόψε ζήτα με βαθιά πίστη και θα λάβεις.


Καλή φώτιση σε όλους μας.!!

Μαρίνα Καλλίρη-Λέκκα
Γραμματέας του Σωματείου Λόγου και Τέχνης
“Αλκυονίδες”

Μια νύχτα στη Βιέννη… η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου

Previous article

Ασταμάτητα δουλεύουν τα εκχιονιστικά – Ποιο δρόμοι είναι κλειστοί στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.