5_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανοικτό Κάλεσμα της Αντιρατσιστικής-Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Κορίνθου

0

Η Αντιφασιστική-Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου διοργανώνει δράση για τις 6 Γενάρη στην Ανοιχτή Δομή Μεταναστών Κορίνθου και καλεί όποιον επιθυμεί να συμμετέχει.

Η ανακοίνωση:

Παρά τις βελτιώσεις που έλαβαν χώρα στην Ανοικτή Δομή της πόλης, οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων συνεχίζουν να προσβάλουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν επαρκείς. Δεν υπάρχει καμία δράση του Δήμου ή της Περιφέρειας ή οποιουδήποτε αρμόδιου φορέα ώστε να προχωρήσει η ενσωμάτωση αυτών των ανθρώπων. Δεν έχει γίνει από πλευράς αυτοδιοίκησης καμία κίνηση επικοινωνίας, δεν έχει μοιραστεί βοηθητικό υλικό επικοινωνίας στα ελληνικά παρότι υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό δωρεάν, δεν πάρθηκε καμία πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους τους. Παρόλο που η πόλη επωφελείται σημαντικά σε οικονομικό επίπεδο από τους πρόσφυγες, καμία κίνηση δεν έγινε θεσμικά με στόχο την ενσωμάτωση του προσφυγικού πληθυσμού. Η συνήθης απάντηση πως πρόκειται για δομή transit που μεγάλο μέρος των διαμενόντων θα μετακινηθεί προς άλλες δομές δεν αποτελεί δικαιολογία, αφού κομμάτι τους θα παραμείνει στην Κόρινθο και πιθανώς να επιστρέψει. Έπειτα, η προσπάθεια ενσωμάτωσης δεν θα πρέπει να γίνεται αντιληπτή ως τοπικό ζήτημα. Αποτελεί συνολικό στοίχημα για την ελληνική κοινωνία και το να υπάρχουν διαθέσιμα τα εργαλεία στους προσφυγικούς πληθυσμούς έστω και για μικρό χρονικό διάστημα μόνο να βοηθήσει μπορεί μακροπρόθεσμα.

Έχοντας όλα αυτά υπόψην, η Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου το πρωί της 6ης Γενάρη αναλαμβάνει δράση, κόντρα στην αδιαφορία των αυτοδιοικητικών αρχών και το αίσθημα ιδρυματοποίησης που κινδυνεύει να εμπεδωθεί. Σε συνεργασία με τις συλλογικότητες Αλληλεγγύη Αντίσταση στο Ξυλόκαστρο και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών θα διατεθούν τρόφιμα που έχει συγκεντρώσει το Σχολείο και θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για τα παιδιά. Ευπρόσδεκτοι όσοι θέλουν να βοηθήσουν στη διανομή, να έρθουν σε επαφή με τις συνθήκες διαβίωσης και την καθημερινότητα των προσφύγων, αλλά και να τους γνωρίσουν από κοντά.

Τι καιρό θα κάνει στην Πελοπόννησο τα Θεοφάνεια

Previous article

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Ο ΟΤΕ αποφάσισε πως οι εργαζόμενοί του δεν δικαιούνται Καλή Χρονιά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.