1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Το γνωρίζατε πως στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας;

0

“Δημιουργήθηκε το 2008 αλλά δυστυχώς δεν έχει υπάρξει κάποια δράση μέχρι τώρα, κι ενώ το κόστος λειτουργίας του ανέρχεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ”, σύμφωνα με όσα είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην σχετική συνεδρίαση.

 

Στο τέλος του ερχόμενου Ιανουαρίου, θα αποφασιστεί η τύχη του ΚΕΤΕΚ Πελοποννήσου (Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας), κι αφού προηγουμένως συζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, για τη λειτουργία ενός αντίστοιχου Κέντρου, όπως προβλέπεται από το ΕΣΠΑ.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή, γενική συνέλευση των εταίρων του ΚΕΤΕΚ, που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Στην ίδια συνεδρίαση, εγκρίθηκε η εξόφληση όποιων δαπανών στις οποίες έχει προβεί μέχρι τώρα το εν λόγω Κέντρο.

“Δημιουργήθηκε το 2008 αλλά δυστυχώς δεν έχει υπάρξει κάποια δράση μέχρι τώρα, κι ενώ το κόστος λειτουργίας του ανέρχεται σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ”, σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Το ΚΕΤΕΚ Πελοποννήσου, αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Στρατηγικής Εξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει βασικό μηχανισμό εφαρμογής της, καθώς επίσης και και να αναλάβει κάθε είδους δραστηριότητα η οποία θα σχετίζεται με την προώθηση της Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια.

Εταίροι του Κέντρου Τεχνολογίας και Καινοτομίας είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πελοποννήσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο και τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Μοναστηριακή συνταγή για πεντανόστιμη βασιλόπιτα!

Previous article

Στο Δημαρχείο, ανήμερα της εορτής του, την Πρωτοχρονιά ο Βασίλης Νανόπουλος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.