ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστική παράσταση απ΄την Φιλαρμονική Δήμου Κορινθίων

0
Αληθινά τυχεροί σταθήκαμε όσοι χθες βράδυ παρακολουθήσαμε την παράσταση «Το φάντασμα της όπερας» απ΄την Φιλαρμονική Δήμου Κορινθίων. Έχοντας παρακολουθήσει μία απ΄τις πρόβες των παιδιών της Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Γλυκερίας Μωραϊτάκη, αναμέναμε μια καλή παρουσία όμως αυτό που ζήσαμε χθες στο Αμφιθέατρο του 4ου Λυκείου Κορίνθου ήταν απλά μαγεία.

Το κοινό αποθέωσε την αρχιμουσικό Γλυκερία Μωραϊτάκη και όλους τους συντελεστές της παράστασης.

Σκηνοθετημένη και προσεγμένη σε κάθε της λεπτομέρεια, σε ένα εμπνευσμένο σκηνικό «ντυμένο» με σωστό φωτισμό και εμπλουτισμένο στο κέντρο με ένα μεγάλο videο wall που πρόβαλλε σκηνές απ΄την γνωστή ταινία σε απόλυτο συγχρονισμό με την εξέλιξη της μουσικής παράστασης. Ο ρόλος των αφηγητών σημαντικός και η σκηνική τους παρουσία πλαισιωμένη με θεατρικά στοιχεία επιβλητική.

Τζαναβάρα Αντωνία, Γιακουμάκη Ιωάννα και Ρίσκας Κωνσταντίνος, οι αφηγητές της παράστασης

Οι ερμηνευτές απόδωσαν με επιτυχία τους κεντρικούς ρόλους της παράστασης. Το πιο θερμό χειροκρότημα απ΄το κοινό εισέπραξαν όμως –και είναι λογικό-  οι μουσικοί και η μαέστρος της Φιλαρμονική. Και κυρίως τα περίπου 25 παιδιά που ξεπέρασαν κυριολεκτικά τον εαυτό τους κάτω απ΄τις οδηγίες της Γλυκερίας Μωραϊτάκη για να ανταπεξέλθουν σε μια τόσο απαιτητική παράσταση. Παιδιά που αφιερώνουν πολύ απ΄το χρόνο τους και με υπομονή και επιμονή εξελίσσονται σε ταλέντα στο χώρο της μουσικής αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές του Κορινθιακού πολιτισμού.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η μικρή μαθήτρια της Φιλαρμονικής Νεφέλη Κουτσούκου. Με το φλάουτο έπαιξε τα κάλαντα των Χριστουγέννων έχοντας στο πλευρό της την αγαπημένη της δασκάλα Γλυκερία Μωραϊτάκη

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης «Το φάντασμα της Όπερας» που αποτελεί εξ ολοκλήρου παραγωγή του ΚΕΠΑΠ και ευχόμαστε ο πρόεδρος κος Θέμης Κουτσογκίλας να στέκεται δίπλα και να στηρίζει, όπως έκανε τώρα, όλες τις αξιόλογες δράσεις των τμημάτων του Κέντρου Πολιτισμού. Συντελεστές: Κείμενα – Ενοργάνωση και Διεύθυνση: Γλυκερία Μωραϊτάκη Μουσικοί: Φιλαρμονική Δήμου Κορινθίων Στους ρόλους του Έρικ (φάντασμα), της Κριστίν και του Ραούλ τρεις καταξιωμένοι καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής,  Ιωάννης Μπρίτσας, την Ρέα Βουδούρη και Φοίβος Κάραλης αντίστοιχα. Αφηγητές: Τζαναβάρα Αντωνία, Γιακουμάκη Ιωάννα και Ρίσκας Κωνσταντίνος. Παρουσίαση:  Στέφα Πετρούλα  

Γιατί τρώμε γαλοπούλα τα Χριστούγεννα;

Previous article

Επίτιμος Δημότης Κορινθίων ο Χρ. Ματζώρος – «Με εκπλήσσει η ωριμότητα των παιδιών»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΕΛΛΑΔΑ