ΕΛΛΑΔΑ

Βραβείο Νέου Σολίστ 2019 στον Σταύρο Δρίτσα – Τα πρώτα του βήματα στο Μουσικό Σχολείου Κορίνθου

0

Βραβείο Νέου Σολίστ 2019 για τον Λουτρακιώτη Σταύρο Δρίτσα

Τελευταία και κορυφαία εκδήλωση του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer και του Συνδέσμου Αναβάθμισης Ιστορικού & Εμπορικού Κέντρου Αθήνας για το έτος 2019, αποτέλεσε η Τελετή Απονομής Βραβείων Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα και η Συναυλία Βραβευμένων Νέων Σολίστ, Υποτρόφων και Συνόλων.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30,  στον  Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα Βραβεία απονεμήθηκαν από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer και από τον Σύνδεσμο Αναβάθμισης Ιστορικού & Εμπορικού Κέντρου Αθήνας.   

Ειδικότερα, τα Βραβεία Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα 2019 απονεμήθηκαν στα παρακάτω πρόσωπα και φορείς:

Γιάννη Τροχόπουλο (Βραβείο Πολιτισμού),

Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση» (Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς),

Ωδείο Κέρκυρας (Βραβείο Πολιτιστικού Φορέα που Δραστηριοποιείται στην Ελληνική Περιφέρεια),

Σταύρο Δρίτσα (Βραβείο Νέου Σολίστ),

Χριστόφορο Πετρίδη (Βραβείο Ανερχόμενου Σολίστ),

Santa Barbara Guitar Orchestra  και Αλέξανδρο Παπαρίζο (Βραβείο Μουσικού Συνόλου).

Η αναφορά του Σταύρου Δρίτσα στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου

Ο Σταύρος Δρίτσας σήμερα ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, δεν ξεχνά τα πρώτα του βήματα στην μουσική και τους πρώτους διδασκάλους του. Σε εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου αναφέρει:

“Το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου ήταν η αφορμή να ξεκινήσω πιάνο σε ηλικία 12 ετών, εντελώς συμπτωματικά. Αρκετοί θεώρησαν πως παραήταν αργά για να καταφέρω κάτι σοβαρό – τους ευχαριστώ που με έκαναν να προσπαθήσω ακόμα πιο πολύ. Το Μουσικό Σχολείο είναι στην καρδιά μου, γιατί ήταν ακριβώς η ευτυχής συγκυρία που με ώθησε στο μετέπειτα μονοπάτι της ζωής μου, αλλά και γιατί παρείχε σε ένα παιδί σαν εμένα, με καλλιτεχνική φύση, ένα δημιουργικό περιβάλλον μακριά από τα «στείρα» γενικά σχολεία, μια σημαντική πολυτέλεια για την επαρχία.

Επιστρέφοντας ως απόφοιτος, μου έδωσε μεγάλη χαρά η αναφορά στην πρόσφατη βράβευση μου – θερμές ευχαριστίες στον Spiros Saperas που απαθανάτισε τα πολύ λίγα λόγια που είπα από σκηνής, κατόπιν πρόσκλησης της διευθύντριας κας Καραπατά. Ήταν μεγάλη χαρά να συναντήσω τόσους από τους παλιούς μου καθηγητές”.

;

Χριστουγεννιάτικος “μποναμάς” για τους ληστές του Ταχυδρομείου στο Χιλιομόδι

Previous article

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Πλαστικές Σφαίρες και Πλαστική Δημοκρατία

Next article

More in ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.