1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Υπερψήφισε τον προϋπολογισμό ο Δέδες – Ψάχνει για λογική ο Πετράκος

0

Ο Γιώργος Δέδες αναλύει στις δηλώσεις του που θα διαβάσετε παρακάτω τους λόγους που υπερψήφισε τον Προϋπολογισμό στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αν και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στην επιχειρούμενη μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων και επιχορηγήσεων προς την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Στη στάση του Γιώργου Δέδε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ασκεί σκληρή κριτική σε δηλώσεις του ο Θανάσης Πετράκος, αναφέροντας πως εμπαίζει όχι μόνο τους πολίτες της Πελοποννήσου αλλά και τα μέλη της παράταξής του.

Ανακοίνωση απ΄το Γραφείο Τύπου της Παράταξης “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ”

Πολιτικό μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου εκφράζοντας την ρητή αντίθεσή του στην επιχειρούμενη μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων και επιχορηγήσεων προς την περιφερειακή αυτοδιοίκηση, διεκδικώντας ταυτόχρονα την αύξηση των πόρων που σχετίζονται με αναγκαίες αναπτυξιακές δράσεις και παρεμβάσεις, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης να επιτελέσει τον κρίσιμο αναπτυξιακό του ρόλο.

Τη θέση αυτή ενσωμάτωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην απόφαση υπερψήφισης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το οικονομικό έτος 2020, ύστερα από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργου Δέδε, ο οποίος χαρακτηριστικά επισήμανε πως δε μπορεί να διακηρύσσει η κυβέρνηση ότι η χώρα μπαίνει στην κανονικότητα και να προσδοκά μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης τη στιγμή που η ίδια καταδικάζει την αυτοδιοίκηση σε μία γκρίζα περίοδο χαμηλών προσδοκιών και δυνατοτήτων.

«Υπερψηφίζουμε έναν προϋπολογισμό που δεν αποτυπώνει ένα αναπτυξιακό σχέδιο με φαντασία δράσης και πολιτικές πρωτοβουλίες για την επόμενη χρονιά. Είναι ένας διαχειριστικός προϋπολογισμός, ο οποίος καταρτίζεται μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο ελέγχου, ουσιαστικά ένα manual που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών δια μέσου των εγκυκλίων και των κατευθύνσεών του», υπογράμμισε κατά την τοποθέτησή του ο Γιώργος Δέδες, επισημαίνοντας:

«Το πράττουμε έχοντας αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Πελοποννήσου και τον περιφερειακό θεσμό, ο οποίος μέσα σε αντίξοες συνθήκες θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Για να εξυπηρετηθούν οι χρηματοδοτήσεις που αφορούν ζωτικά θέματα λειτουργίας της Β’θμιας Αυτοδιοίκησης και τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών της Πελοποννήσου, όπως η μισθοδοσία των εργαζομένων, η χρηματοδότηση δράσεων, παρεμβάσεων και έργων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, κοινωνικών και προνοιακών πολιτικών που πρέπει να εξελιχθούν μέσα στο επόμενο έτος».

 

Δήλωση Θανάση Πετράκου

«Ο κ. ΔΕΔΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ»

Σαφώς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Δέδε να υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μας προκαλεί όμως όταν προκειμένου να δικαιολογήσει την επιλογή του προσπαθεί να τρελάνει ακόμη και την κοινή λογική.

Ισχυρίστηκε εκ των υστέρων ότι υπερψήφισε έναν αντιαναπτυξιακό και διαχειριστικό προϋπολογισμό, γιατί ενσωμάτωσε την πρότασή του «ότι η Περιφέρεια αντιτίθεται στην επιχειρούμενη μείωση των κρατικών χρηματοδοτήσεων».

Αλήθεια γιατί κ. Δέδε εμπαίζετε όχι μόνο τους πολίτες της Πελοποννήσου αλλά και τα στελέχη της παράταξής σας;

  1. Δεν γνωρίζετε κ. Δέδε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός ο οποίος ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων έχει ήδη κατανείμει τα ποσά για τις Περιφέρειες και τα οποία είναι λιγότερα κατά δύο εκατομμύρια από τα περσινά λίγα χρήματα. Δεν γνωρίζετε ότι δεν αλλάζει ο προϋπολογισμός στην ολομέλεια της Βουλής; Συνεπώς το δήθεν ηχηρό μήνυμα του ΠΕ.ΣΥ. είναι κοροϊδία.
  2. Δεν γνωρίζετε κ. Δέδε ότι παρότι τα έσοδα των ΦΠΑ και των φόρων φυσικών και νομικών προσώπων είναι αυξημένα κατά 378 εκ. συνεπώς με βάση το νόμο έπρεπε οι Περιφέρειες να πάρουν περισσότερα 16,7 εκ., παίρνουν 2 εκ. λιγότερα;
  3. Δεν γνωρίζετε κ. Δέδε ότι συνεχίζεται η παράνομη παρακράτηση των θεσμοθετημένων πόρων και σε αυτόν τον κρατικό προϋπολογισμό με συνέπεια ενώ συνολικά όλες οι Περιφέρειες έπρεπε να χρηματοδοτηθούν με βάση το νόμο με 1.131.000.000, χρηματοδοτούνται με μόνο 577 εκ.;
  4. Κυρίως δεν γνωρίζετε κ. Δέδε ότι η παράταξή μας από τις 9 Σεπτέμβρη έχει ζητήσει να συζητηθεί στο ΠΕ.ΣΥ. το θέμα της παράνομης περικοπής των θεσμοθετημένων πόρων με σκοπό, πριν την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, να διεκδικήσουμε να σταματήσει η παράνομη παρακράτηση των πόρων και το θέμα αυτό δεν ήρθε ποτέ στο ΠΕ.ΣΥ. γιατί δεν ήθελε ο κ. Νίκας να στεναχωρήσει την κυβέρνηση;
  5. Δεν γνωρίζετε κ. Δέδε ότι η με βάση το μνημονιακό μεσοπρόθεσμο η παράνομη παρακράτηση των θεσμοθετημένων πόρων θα συνεχιστεί και τα 2021 έως 2023, όπου θα δίνεται μόνο 1% αύξηση το χρόνο;
  6. Δεν γνωρίζετε κ. Δέδε ότι ο κ. Νίκας δεν σεβάστηκε ούτε την απόφαση του ΠΕ.ΣΥ. για το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη για να μη στεναχωρήσει και πάλι την κυβέρνηση και μάλιστα συνεχίζει να λέει ανακρίβειες, ότι κλείνουν οι μονάδες το 2022 και το 2023 γιατί δεν υπάρχει λιγνίτης, δηλαδή αμφισβητεί ακόμη και το ΕΣΕΚ του 2018 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας υπήρξατε κυβερνητικό στέλεχος και το οποίο λέει ότι υπάρχει λιγνίτης μέχρι το 2035;

 

Φυσικά και τα γνωρίζετε όλα αυτά, αλλά επειδή δεν μπορείτε να δικαιολογήσετε τη στάση σας γιατί υπερψηφίσατε έναν προϋπολογισμό ο οποίος προβλέπει έσοδα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου λιγότερα και από τα περσινά ψίχουλα κατά 27.577 εκ., προσπαθείτε να τρελάνετε και την κοινή λογική.

Το θέμα κ. Δέδε είναι να πρώτα απ’ όλα διεκδικήσουμε τα παρανόμως παρακρατηθέντα.

Πείτε την αλήθεια τουλάχιστον ότι επιλέξατε να στηρίξετε τον κ. Νίκα και τον προϋπολογισμό της Ν.Δ. για τους δικούς σας λόγους και μην επιχειρείτε να μας τρελάνετε όλους!

 

Πατριώτες …. “Μύθος” το ταμείο των 28 εκ. ευρώ στο δήμο Κορινθίων

Previous article

Αίσιο τέλος για την Λαγουδάκη του ΑΣΠ Κόρινθος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.