4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Το ημερολογιακό ζήτημα από την άποψη της Αστρονομίας» – Εκδήλωση στην Κόρινθο

0

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Το ημερολογιακό ζήτημα από την άποψη της Αστρονομίας»

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 19:00, λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2019, θα έχουμε την
ευκαιρία να συζητήσουμε για τα ημερολόγια και τους διαφορετικούς τρόπους που χρησιμοποιήθηκαν για την μέτρηση του χρόνου.

Ο καθορισμός του έτους είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα τόσο για την οργάνωση των κοινωνιών αλλά και για το τελετουργικό της θρησκείας και για το λόγο αυτό απασχόλησε από παλιά τους ανθρώπους.

Θα ακούσουμε για τα πρώτα ημερολόγια που έφτιαξαν οι ιερείς-αστρονόμοι, βασισμένοι στις φάσεις της Σελήνης, αλλά και το πώς περάσαμε στη χρήση των ηλιακών ημερολογίων και στο ημερολόγιο που χρησιμοποιούμε σήμερα. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τους τρόπους που επηρεάζουν τη ζωή μας αλλά και την εξέλιξη των κοινωνιών μας.

Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι ο Αστροφυσικός Δρ. Στράτος Θεοδοσίου, Αφυπηρετήσας Αναπληρωτής καθηγητής της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών στον Tομέα Aστροφυσικής-Aστρονομίας και Mηχανικής , Tμήμα Φυσικής – Πανεπιστημίου Aθηνών.

Αίθουσα Μ. Δημητριάδη, Αδειμάντου 12 Κόρινθος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παρουσίαση του βιβλίου «Μικρές Περιπλανήσεις» στην Κόρινθο

Previous article

Βασίλης Νανόπουλος: “Η πόλη της Κορίνθου θα είναι πολύ λαμπερή στις γιορτές”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.