ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίαση του βιβλίου «Μικρές Περιπλανήσεις» στην Κόρινθο

0

Οι Εκδόσεις IANOS  και το Βιβλιοπωλείο «Κουκίδα» παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Α. Τριανταφυλλάκη με τίτλο «Μικρές Περιπλανήσεις στις ρωγμές του χρόνου»,Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00 βιβλιοπωλείο «Κουκίδα», Αποστόλου Παύλου 64, Κόρινθος

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Κωνσταντίνος Βασιλείου,  συγγραφέας

Γρηγόρης Καρπούζης, διοικητής Νοσοκομείου Κορίνθου

Χαράλαμπος Ναούμης, δικηγόρος

Δήμητρα Χριστοδούλου, διατροφολόγος

Kείμενα θα διαβάσουν  η Τζένη Σουκαρά και η Αναστασία Τόγια

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος, Νίκος  Σουγλέρης

 

 

Το βιβλίο:

Οι «Μικρές Περιπλανήσεις», είναι ένα γλυκόπικρο αφηγηματικό ταξίδι. Πρόκειται για μια συλλογή από τριάντα τέσσερα αυτοτελή διηγήματα, που ξεπηδούν από τις ρωγμές του χρόνου και μας ταξιδεύουν, μέσα από μια γλαφυρή και λυρική αφήγηση, σε διαδρομές κοντινές και μακρινές, οικείες μα και μεταφυσικές, από το ακριτικό Διδυμότειχο, στην πλανεύτρα Νέα Υόρκη.
Οι ηρωίδες και οι ήρωές του, προβληματίζονται για το αιώνιο και το εφήμερο. Αντιμετωπίζουν τη ζωή και τον θάνατο, ζώντας μεγάλους έρωτες σε ανεκπλήρωτα όνειρα και αναμετρώντας την ύπαρξή τους με το εφικτό και το ανέφικτο, κυνηγούν το ευκταίο.
Βιώνουν πρωτόγνωρες εμπειρίες στα σημαντικότερα κέντρα του ελληνισμού και ανακαλύπτουν μερικά από τα ιερά κείμενα της ελληνικής γραμματείας.
Ανταμώνουν ιδιαίτερους ανθρώπους, όπως μια γιαγιά που κουβαλά τη συμφορά και το βάρος της προσφυγιάς, μια νέα κοπέλα που παλεύει τον καρκίνο, μια νοσηλεύτρια – φύλακα άγγελο, έναν Κρητικό γέροντα στο δρόμο της Κνωσού που εμβαθύνει στον πολιτισμό, έναν Λευκαδίτη φαροφύλακα που φιλοσοφεί, έναν Αγιορείτη ασκητή που λατρεύει τον Πλάτωνα, ενώ σε μια ξεχωριστή στροφή του συγγραφέα σε γνωστά ιστορικά πρόσωπα, συναντάμε το Μάνο Χατζιδάκι, τον Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον Τάκη Λαμπρία, την Μάγια Αγγέλου και τον Νίκο Καζαντζάκη!

Οι «Μικρές περιπλανήσεις» κρύβουν στις σελίδες τους τη χαρμολύπη της ζωής, αλλά και τον αέναο αγώνα του ανθρώπου να κυνηγήσει τα κρυφά όνειρά του.

Έγραψαν για το βιβλίο:
«Οι μικρές περιπλανήσεις υπηρετούν ένα σπάνιο συγγραφικό εύρημα. Ενώ, σε πρώτη ανάγνωση, συναποτελούν ένα «δεμάτι» ιδιωτικών ιστοριών, ο αναγνώστης οδηγείται μέσα από τη γλαφυρή και σφιχτοπλεγμένη αφήγηση, στη διαπίστωση πως ο σημερινός μας κόσμος θα ήταν διαφορετικός, αν πρυτάνευαν οι αξίες που προτείνει στις διαδρομές του ο συγγραφέας!».
Δημήτρης Ιατρόπουλος, Ποιητής

 

 

«Το συγγραφικό έργο του Κ. Τριανταφυλλάκη του το υπαγορεύει η ίδια η ζωή. Αλιεύει το υλικό των διηγημάτων μέσα από το ίζημα των βιωμάτων του και το καταστάλαγμα των συναισθημάτων του. Αποκαλυπτικός και απολογιστικός, θυμάται, ανασκοπεί, και ανασύρει εμπειρίες και όνειρα, γεγονότα που έζησε και ιστορίες που άκουσε, συγκινήσεις που τον δόνησαν και λόγια που χαράχτηκαν στη μνήμη του και πλάθει με τα συστατικά αυτά τις αφηγήσεις του, που μοιραία, είμαι εμποτισμένες από το ποιόν του».
Γιώργος Κορδέλλας, Σκηνοθέτης – στιχουργός

«Στο τέταρτο βιβλίο του ο Κ. Τριανταφυλλάκης, αυτός ο ταξιδευτής του κόσμου και του ονείρου, μέσα από μικρές πραγματικές ιστορίες γεμάτες έντονο συναίσθημα μας γοητεύει παίρνοντας μας μαζί του, σε μια συναρπαστική περιπλάνηση από την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ασημένιο του Έβρου, στη πέρα μεριά του Ατλαντικού, τη Νέα Υόρκη. Γνωριμίες με τους σημαντικούς του κόσμου αλλά και τους «ασήμαντους» της ζωής αναδεικνύουν την ειρωνεία, το τυχαίο, την σοφία, αλλά και τη «μαγεία» της ύπαρξής μας!».
Έφη Μπάσδρα, Καθηγήτρια Βιοχημείας, ΕΚΠΑ

«Οι “Περιπλανήσεις” του Κωνσταντίνου Α. Τριανταφυλλάκη σε παρασέρνουν σ’ ένα αφηγηματικό ταξίδι στον χρόνο, με την ορμή της οικειότητας που έχει η εξομολόγηση ενός καλού φίλου. Ένα λογοτεχνικό αρχείο αναμνήσεων, μια έντονη εναλλαγή συναισθημάτων, που μένουν μέσα σου για καιρό…».
Λυδία Μουτάφη, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Ο συγγραφέας:
Ο Κωνσταντίνος Α. Τριανταφυλλάκης γεννήθηκε στο Ασημένιο Έβρου. Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου και στη συνέχεια πήρε πτυχίο από την Πάντειο.
Το 1979 εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά, στις Πολιτικές Επιστήμες (Μaster) και στις Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό).
Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Μarketing και Επικοινωνίας.

Άλλα έργα του συγγραφέα:
Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης, πρωτοεμφανίστηκε το 2012 με το βιβλίο του “Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει…”. Ακολούθησαν: “Ημερολόγια Χαρμολύπης (2014)”, “Μια άλλη ευκαιρία…” (2017).
Όλα τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS.

 

Έφοδος αστυνομικών σε καταυλισμούς Ρομά στην Κορινθία

Previous article

«Το ημερολογιακό ζήτημα από την άποψη της Αστρονομίας» – Εκδήλωση στην Κόρινθο

Next article

More in ΕΛΛΑΔΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.