ΑΡΧΕΙΟ SFEDONA.GR

Βαγγέλης Καρατζάς: Υπάρχουν πολλοί γονείς που είναι διστακτικοί να δηλώσουν πως το παιδί τους ανήκει στο φάσμα του Αυτισμού

0

Πριν περίπου 2,5 χρόνια συναντήθηκαν μερικοί γονείς με κοινό σημείο αναφοράς την πρόθεσή τους να προσφέρουν το καλύτερο που μπορούν και είναι εφικτό στο παιδί τους που πάσχει από αυτισμό. Βιώνοντας μια σκληρή καθημερινότητα με στοιχειώδη στήριξη απ΄το κράτος και μηδαμινές υποδομές οργάνωσης σε τοπικό επίπεδο, αυτοί οι άνθρωποι αφιέρωσαν απ΄το ήδη φορτωμένο πρόγραμμά τους, χρόνο και ενέργεια διεκδικώντας το αυτονόητο. Ίσα δικαιώματα για όλα τα παιδιά. Τα παιδιά που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του Αυτισμού έχουν και αυτά δικαίωμα στην άθληση, την δημιουργική απασχόληση και σε όλα όσα αναμφισβήτητα τα βοηθούν για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους. Γιατί είναι αποδεδειγμένο πως τα παιδιά που ακολουθούν ένα τέτοιο πρόγραμμα παρουσιάζουν, ανάλογα με την περίπτωση, θεαματική πρόοδο όσο αναπτύσσονται.

Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το ΦΑΣΜΑ, το Σωματείο Γονέων και Συγγενών Παιδιών με Αυτισμό & Asperger Κορινθίας. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βαγγέλης Καρατζάς, έχοντας την υποστήριξη του Δ.Σ. και πολλών ενεργών μελών, εργάζεται αδιάκοπα ώστε να ακουστεί η “φωνή” τους δυνατά και μακριά. Είναι αισιόδοξο πως η τοπική κοινωνία δείχνει έμπρακτα τη στήριξη της στο Φάσμα. Πολλές ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχουν υλοποιηθεί με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το “μεγάλο όνειρο”. Τη δημιουργία και λειτουργία ενός Κέντρου δωρεάν δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αυτισμό. Και τα πράγματα δείχνουν πως είμαστε σε καλό δρόμο αφού ο δήμος Κορινθίων παραχώρησε ένα χώρο και οι εργασίες προχωρούν αργά αλλά σταθερά.

Βεβαίως υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα που ο Βαγγέλης Καρατζάς μας αναφέρει στη συνέντευξη που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο.

Περισσότερα για τον Αυτισμό μπορείτε να ενημερωθείτε στην 3η Ημερίδα που διοργανώνει το Σωματείο Φάσμα.

 

 

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

Η Ημερίδα είναι δωρεάν και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, γονείς, επαγγελματίες και εκπαιδευόμενους στην ειδική αγωγή καθώς και όσους ενδιαφέρονται ή πρέπει να ενδιαφέρονται για το θέμα του Αυτισμού.
Οι εισηγητές και η θεματολογία της ημερίδας την καθιστούν ενδιαφέρουσα και επίκαιρη, με δεδομένη την φιλοσοφία του σωματείου μας να υπάρχει ενημέρωση του κορινθιακού κοινού, με εναλλαγή προσώπων και θεμάτων σε κάθε μας δράση.
Για πρώτη φορά συμπράττουν στην Ημερίδα μας ο Ροταριανός Όμιλος Κορίνθου (Rotary Club “Korinthos” ) καθώς και το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα.

Για όσους επιθυμούν βεβαίωση παρακολούθησης από την Ημερίδα μας μετά το πέρας της, πρέπει να στείλουν τα εξής στοιχεία στο mail fasmakorinthos@gmail.com: Ονοματεπώνυμο τηλέφωνο Email.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09:40
Έναρξη ημερίδας
Βαγγέλης Καρατζάς
Πρόεδρος Δ.Σ Φάσματος, πατέρας
Ευθύμιος Τσαρμπός
Ε. Πρόεδρος Ροταριανού Ομίλου Κορίνθου
Μαρία Χρισταρά Πρόεδρος Καλογεροπούλειου Ιδρύματος

Χαιρετισμοί

10:00
Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος & Μουσική Διδασκαλία
Αφροδίτη Στοϊνίτση
Ειδικός Παιδαγωγός με Μουσική Εξειδίκευση
Συνεργάτης Καλογεροπούλειου Ιδρύματος

10:20
Το σχολικό περιβάλλον για ένα παιδί, που ζει στο φάσμα του αυτισμού. Η κατασκευή της «σχολικής αποτυχίας» μέσα από την κυριαρχία της «κανονικότητας».
Μελίνα Ηλιοπούλου,
Κοινωνιολόγος-Ειδική παιδαγωγός

10:40
Τα Οφέλη των Πολεμικών Τεχνών στα Άτομα με
Ειδικές Ανάγκες
Κοτριδης Νικηφόρος
Διεθνής Εκπαιδευτής ITF TAEKWONDO
Πρόεδρος Οργανισμού ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ
ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΕΛΛΑΣ

11:00 Διάλειμμα

11:15
Συμβουλευτική επαγγελματικός προσανατολισμός
για ΑΜΕΑ-Αυτισμό
Νίκος Ξένος
Εκπαιδευτής Ενηλίκων- Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

11:35
Πως Μπορούν οι Εκπαιδευτικοί σε τυπική Τάξη να Βοηθήσουν Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες;
Αναφορά στο Πρόγραμμα Μάθηση με το Νου και την Καρδιά
Μαγδαληνή Αγραφιώτη
Ψυχολόγος/Οικογενειακή Θεραπεύτρια και Συγγραφέας

11:55
Φάσμα Δράσεις κα Διεκδικήσεις
Δημήτρης Κανέλλος
Αντιπρόεδρος Δ.Σ Φάσματος, πατέρας
12:10 Συζήτηση
Παρουσίαση Συντονισμός: Ελένη Ζερβού Υπεύθυνη Επικοινωνίας Φάσματος

Δύο βραβεία κέρδισε ο Δήμος Σικυωνίων απ΄το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων

Previous article

Οι κότες στο Χιλιομόδι γεννούν “ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ” και κερδίζουν χρυσό βραβείο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.