ΑΡΧΕΙΟ SFEDONA.GR

Μαρία Χρισταρά: “Δε νοείται να είναι η Μέρα των Δικαιωμάτων των Παιδιών και να μην είναι όλα τα παιδιά”

0
Την Τετάρτη το απόγευμα το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) έδωσαν την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών να παρακολουθήσουν δωρεάν την παιδική θεατρική παράσταση «Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας» , στο χώρο εκδηλώσεων του Καλογεροπούλειου. Μια εκδήλωση φόρο τιμής στην Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των παιδιών που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου. Και επειδή ίσα δικαιώματα έχουν ή επιβάλλεται να έχουν όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως έθνους, φυλής, θρησκείας, κοινωνικού status κ.τ.λ. χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία που ανέλαβε προσωπικά η πρόεδρος του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος κα Μαρία Χρισταρά, να προσκαλέσει παιδιά προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στην Ανοιχτή Δομή Κορίνθου (πρώην στρατόπεδο). Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις της Προέδρου του Καλογεροπούλειου: Περίπου 30 παιδιά συνοδεία γονέων και υπαλλήλων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που είναι υπεύθυνοι της Δομής Κορίνθου, παρευρέθηκαν στο Καλογεροπούλειο ίδρυμα και παρακολούθησαν την όμορφη παιδική παράσταση. Για την μετακίνησή τους φρόντισε επίσης το Καλογεροπούλειο με την μίσθωση επαγγελματικού van. Η αίθουσα του Καλογεροπούλειου κατάμεστη με παιδιά από την Ελλάδα, τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Νιγηρία, τη Σομαλία … πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα. Αξιοσημείωτο είναι πως αν και τα πιο πολλά απ΄τα παιδιά αυτά δεν γνωρίζουν τα Ελληνικά οπότε δεν καταλάβαιναν τι έλεγαν οι ηθοποιοί, παρακολούθησαν όμως με το ίδιο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό την παράσταση όπως τα Ελληνόπουλα. Η χαρά για την απρόσμενη συμμετοχή τους σε αυτή την εκδήλωση ήταν απερίγραπτη και έδωσε μια άλλη νότα στην πενιχρή καθημερινότητά τους που ευχή όλων μας είναι να βελτιωθεί γρήγορα.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν απ΄την παιδική παράσταση που παρουσίασε το Πολιτιστικό Ίδρυμα Πειραιώς στον χώρο του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος

Να θυμίσουμε πως αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περίπου 200 παιδιά ηλικίας από 0-12 ετών στη Δομή της Κορίνθου. Παιδιά που διψούν για παιχνίδι, γνώση και δημιουργική απασχόληση. Όμως η υπάρχουσα Δομή καλά καλά δεν διαθέτει ακόμα τις υποδομές για τις βασικές ανάγκες τους. Για παράδειγμα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οπότε ακούγεται «τρελό» να μιλάμε για δημιουργική απασχόληση. Κάποιες δράσεις από εθελοντές υλοποιούνται όμως χρειάζεται οργάνωση και παροχή εξοπλισμού. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής σκόπευε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, όμως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν τα κατάφερε, ως εκ τούτου έστειλε εγγράφως το μήνυμά του όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κάθε άνθρωπος κάτω των 18 ετών είναι ΠΑΙΔΙ και έχει δικαίωμα στην ανώτατη, ειδική φροντίδα, προστασία και αγάπη. Επιβάλλεται ν΄αναφέρουμε το δικαίωμα του παιδιού για οικογένεια, ταυτότητα και πατρίδα, για το δικαίωμα του να ανήκει αλλά και να ξέρει που ακριβώς ανήκει. Το αναφαίρετο δικαίωμα του στην υγεία. Σε οποιοδήποτε στάδιο της ανάπτυξής του και με οποιοδήποτε κόστος μεμονωμένων ενηλίκων (γονέων) έως και κρατών, τα παιδιά να γεννιούνται και να παραμένουν υγιή …». Ο κος Γκιολής, έχοντας την ειδικότητα του ιατρού, είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των ανθρώπων και είμαστε σίγουροι πως και απ΄τη θέση του πολιτικού θα ενεργήσει με το ίδιος σθένος για να στηρίξει τα δικαιώματα των παιδιών όπως ό ίδιος τα παρουσίασε μέσα απ΄το μήνυμά του. Στο πέρας της εκδήλωσης, οι κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Καλογεροπούλειου πρόσφεραν στους μικρούς προσκεκλημένους λιχουδιές και τους αποχαιρέτησαν με την υπόσχεση να «ξαναβρεθούν» σύντομα.

Φάκελος Τουρισμός: Καλέσμα στο δημαρχείο Κορίνθου των ταξιδιωτικών πρακτόρων

Previous article

Ξυλόκαστρο: Την Δευτέρα συζητιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα για τις ανεμογεννήτριες στη Ζήρεια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.